Britisk politi beslaglagde server fra dansk webfirma

12 kommentarer.  Hop til debatten
Webtjenesten Myupload.dk gik ned fredag morgen, fordi serveren blev hentet efter ordre fra britisk politi. Alt var dog tilbage på plads igen et døgn efter.
27. juli 2009 kl. 11:04
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvad der umiddelbart lignede en teknisk fejl, viste sig at være en aktion fra britisk politi, da den danske filuploadtjeneste Myupload.dk fredag morgen gik i sort.

Serveren står hos det hollandske hostingfirma Leaseweb, og her var hollandsk politi mødt op med en dommerkendelse fra de britiske kolleger i hånden og drog afsted med Myupload.dk's server.

Det fandt Rasmus Gjørret, der står bag Myupload.dk, først ud af, da han ringede til Leaseweb for at få en forklaring på nedetiden.

»Jeg fik lidt et chok, da jeg ringede til dem første gang og fik at vide, at serveren var taget af hollandsk politi. Så jeg måtte ringe op igen og få en dybere forklaring lidt senere,« siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover at det var politiet, der tog serveren, har han ikke fået at vide, hvad der er sket, eller hvad der førte til dommerkendelsen. Men han gætter på, at en bruger har uploadet en fil med ulovligt materiale som for eksempel børneporno.

»Det er de meget strikse med i England, så det kan være derfor. Det må i hvert fald have været noget af en stærk kaliber, siden de er gået så vidt som at beslaglægge vores server,« siger Rasmus Gjørret.

Lørdag middag var serveren tilbage hos Leaseweb og online igen, og tilsyneladende er der ikke slettet noget fra serveren.

»Det hele er oppe og køre igen, og ingen af vores brugere er blevet berørt. Men jeg forstår ikke, at politiet ikke bare tog direkte kontakt til os. Vi er mere end glade for at hjælpe i den slags sager,« siger Rasmus Gjørret.

Sammen med partneren Christian Mathiesen holder han løbende øje med, om der bliver anmeldt indhold, som krænker andres ophavsret eller er ulovligt. Mail-boksen for den slags anmeldelser bliver tjekket mindst et par gange om dagen, forklarer han.

Tjenesten blev startet op i december 2007 som et fritidsprojekt for de to unge jyder. Antallet af brugere vokser løbende, og Myupload.dk har netop rundet 200.000 uploads. Hjemmesiden står snart over for en større opgradering, oplyser Rasmus Gjørret.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. juli 2009 kl. 12:20

Hvad har Myupload.dk tænkt sig at gøre for at undgå at være nede et døgn igen?

Nogle oplever nedetid fordi deres servere/routere bliver stjålet, andre fordi de har en brand. Det er jo altid trist når det sker, og man burde jo have forudset det. Så hvad har Myupload.dk lært af lektien?

For nogle år siden var Cat-pipe næsten ved at havne i samme situation, hvor PET kom og ville beslaglægge en server med ulydighed.dk - og en masse andre kunder. Så det er noget der sker ind i mellem.

Iøvrigt er det også spændende om det hollandske politi har installeret spionprogrammer på serveren.

3
27. juli 2009 kl. 12:53

Hvad har Myupload.dk tænkt sig at gøre for at undgå at være nede et døgn igen?

Jeg tror ikke "myupload.dk" har tænkt sig at gøre noget.

Hvad du her foreslår er, at "myupload.dk" som har lejet en server hos et hostingselskab, skifter sin lejede server ud, med en løsning i en helt anden prisklasse.

Her snakker vi om eget topsikrede hostingcenter, døgnbevogtet af vagter med maskingeværer, gange to, i hver sin ende af verden?

Det er en gratis service, som lever af brugernes donationer. Jeg tror der skal flere donationer til, for at kunne understøtte en sikkerhed af sådan en grad.

4
27. juli 2009 kl. 13:56

Jeg har da 10 ninjaer til at bevogte min server :-)

Men det er da lidt vildt de beslag-lagde hele serveren, jeg gad vide hvad de ville gøre i tilfælde af at det var shared hosting hos et hosting firma hvor der er 1000 sider på samme server, så er den jo helt gal hvis de tager den server fra racket...

2
27. juli 2009 kl. 12:51

Og desuden ville det også være rart at vide hvad de ville gøre i tilfældet af atomkrig eller et meteornedslag der udryder vores civilisation?

Nå spøg til side. Jeg vil mene at en service af denne størrelse bare ikke kan tage sig af så usandsynlige scenarier. Så kan man jo ikke bruge sin tid på andet.

Eneste 'fornuftige' løsningsforslag ville være at placere serveren som en satellit i kredsløb omkring jorden. På denne måde burde den kunne overleve det meste men det bliver nok pokkers dyrt at vedligeholde den ;)