Britisk Pentagon-hacker slipper for straf

Illustration: Virrage Images/Bigstock
46-årig brite slipper angiveligt for straf i sag om hacking af Pentagon, der har varet siden 2002. Briten har Aspergers Syndrom og søgte efter eget udsagn bevis for UFO'er.

Britiske Gary McKinnon ser ud til at slippe helt og aldeles for straf i en stort anlagt hackersag, der har strakt sig over et årti. Den britiske statsadvokat finder nemlig ikke grundlag for at føre en sag, beretter BBC.

Den 46-årige Gary McKinnon blev arresteret i 2002 og sigtet for adskillige indbrud i computersystemer i det amerikanske forsvarsministerium i Pentagon og rumfartsorganisationen Nasa.

Amerikanerne har beskrevet det som nogle af de mest alvorlige hackerangreb mod landets militær og stået klar med en strafferamme på op til 60 års fængsel.

Siden dengang har amerikanerne forsøgt at få ham udleveret til retsforfølgelse, men det stod klart i oktober, at det ikke kommer til at ske.

De britiske myndigheder vil ikke udlevere Gary McKinnon, der er diagnosticeret med Aspergers Syndrom og ifølge medicinske undersøgelser ville være selvmordstruet, hvis han blev sendt til USA.

Læs også: Nasa-hacker slipper for 60 års fængsel: Storbritannien stopper udlevering til USA

Selv siger hovedpersonen, at han hackede sig ind i de militære systemer for at finde et bevis på eksistensen af UFO'er. Amerikanerne mener, at briten forsøger at nedtone alvoren af sine angreb, der i flere tilfælde har sat vitale, militære it-systemer ud af drift.

Nu er den britiske anklagemyndighed kommet frem til, at Gary McKinnon formentlig heller ikke kan idømmes en straf i hjemlandet. Det skyldes både sagens alder, og at det vil være for omfattende at overføre bevismateriale fra USA til Storbritannien.

Hackerens mor, Janis Sharp, udtaler til BBC, at hun er lykkelig for at se sagen lukke sig.

»Det har været ødelæggende, og det er fantastisk, at det nu er overstået.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
s_ mejlhede

En indbrudstyv eller bankrøver med aspergers og UFO-tro ville ikke få sådan en sympati. Men fordi det foregik digitalt er han en sand helt.

Når man ser på 10 års fængsel til denne http://www.version2.dk/artikel/hacker-faar-ti-aars-faengsel-hacke-scarle... Vil jeg sige at straffene er ude af propetioner. Desuden uden er det ikke indbud eller røveri, hvis en "amatør" kan bryde ind i vitale militære installationer, så er der ran, eller ulovlig omgang med hittegås. (Dørene pivåbne, eller en tabt tegnebog).

Og jeg mener stadig at de skal være glade for at de blev hacket af denne UFO søger, så deres manglende sikkerhed blev belyst. De "åbne" døre der kunne være misbrugt, burde have sendt dem, der ikke havet lukket døren, bag tremmer. Eller ud på job market.

Adgang til sin egen drone med misiler :-)

  • 0
  • 0
Nils Bøjden

En indbrudstyv eller bankrøver med aspergers og UFO-tro ville ikke få sådan en sympati

Det tror jeg ikke er rigtigt. Vi har i Danmark ikke tradition for at fængselsstraffe syge mennesker, men derimod enten tilbyde eller pålægge behandling.

Så mit gæt er at sympatien ikke er med handlingen , men dels det at forsøge at fængselsstraffe syge mennesker, dels de fuldstændigt absurde strafferammer (strafferamme på op til 60 års fængsel.)

  • 3
  • 0
Gert Madsen

Det er sjovt hvordan man altid skal være taknemmelige for kriminalitet, når det involverer IT

Det er fordi man forsøger at definere kriminalitet anderledes, når det er IT.

Hvis man tager i bankens dør, konstarer at den er ulåst, og skynder sig at meddele det til banken, så er man en helt.

Hvis man undersøger om man kan logge på bankens server med en standard bruger og et default password, konstaterer at den ikke er beskyttet, og skynder sig at meddele det til banken, så er man forbryder.

Så længe manden ikke har ødelagt noget, overført penge eller truet nogen på livet, så er din sammenligning med tyve og røvere forkert.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere