Britisk parlamentsudvalg: Blokering af anonymiseringsværktøjer er uacceptabelt og umuligt

Et ønske fra den britiske premierminister om at blokere anonymiseringsværktøjer som Tor bliver pure afvist af et parlamentsudvalg, der kalder forslaget for både uacceptabelt og teknisk umuligt.

Den britiske premierminister, David Cameron, udtalte for et par måneder siden, at han ville blokere for brugen af kryptering og online-anonymitetsværktøjer som Tor. Men det er hverken muligt eller en acceptabel løsning, lyder det kontante svar fra et parlamentsudvalg. Det skriver The Daily Dot.

Parlamentsudvalget, der går under navnet Parliamentary Office of Science and Technology, er uafhængigt og består af en række parlamentsmedlemmer og uafhængige, ikke-politiske medlemmer - herunder en række professorer.

»Der er udbredt enighed om, at det at forbyde brugen af anonymiseringsværktøjer på nettet ikke er en acceptabel politik i Storbritannien. Selv hvis det var, ville der være tekniske udfordringer i at forbyde det,« fremgår det bl.a. af svaret fra udvalget.

De eksperter, udvalget har talt med, vurderer muligheden for at blokere for anonymiseringsværktøjer som værende teknologisk ugennemførligt.

Særligt Tor nævnes som et eksempel på et anonymiseringsværktøj, der spiller en afgørende rolle i omgåelsen af statscensur. Ifølge udvalget har Tor 100.000 aktive brugere på et hvilket som helst tidspunkt alene i Storbritannien.

Ifølge en undersøgelse fra et andet parlamentsudvalg er brugen af anonymiseringsværktøjer som Tor meget lidt anvendt blandt kriminelle, der udveksler børnepornografi. Brugen af anonymiseringsværktøjer giver nemlig ofte en langsommere forbindelse til internettet end ens normale internetforbindelse. Således benytter blot to procent af de kriminelle denne type værktøj, vurderer udvalget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Kofoed

Der er da mange, der blokerer Tor-noder, har jeg fundet ud af, efter jeg har sat en relay node op på min private IP.

Ofte bunder det i misforståelser fra server admins, som tror, at de slipper for misbrug ved at blokere Tor-noder. Ligesom de fleste andre blokeringer på IP-niveau, i øvrigt.

  • 1
  • 0
#2 Hans Henrik Jakobsen

Det vil altid være muligt at stoppe et bestemt værktøj eller meget svært at bruge.

Problemet for de tossede Briter er, at der bare laves et nyt værktøj som vil udfører den samme opgave.

I sidste ende bider det sig selv i halen for de kan ikke kontrollere udenlandske serverer.

De er tossede de Briter.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere