Britisk komite: Twitter, Google og Facebook skal straffes for ulovligt indhold

Illustration: marphotography/Bigstock
Virksomheder som Twitter, Google og Facebook skal kunne straffes for ulovligt indhold på deres platforme. Sådan lyder anbefalingen fra indflydelsesrig britisk komite.

Storbritannien bør introducere lovgivning, der giver virksomheder som Facebook, Google og Twitter ansvaret for ulovligt indhold på deres platforme. Det anbefaler den britiske regerings 'Committee on Standards in Public Life'.

Virksomhederne bag de sociale medier har på nuværende tidspunkt ikke selv ansvaret for indholdet på deres platforme, selv hvis det er ulovligt, siger komiteen, der anbefaler tiltaget i konklusionen på en undersøgelse af trusler mod britiske parlamentskandidater tidligere i år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Zuckerberg holder øje med nynazister

»Komiteen er dybt bekymret over virksomhedernes begrænsede indsats for at tackle de her problemer,« står der i kommitteens rapport.

Omfanget af trusler mod offentlige personer er ifølge rapporten steget i sådan en grad, at det nu udgør en trussel mod det britiske demokrati.

Komiteen kritiserer direkte Twitter, Youtube og Facebook for ikke at have fjernet truende indhold, selv efter de var blevet gjort opmærksom på det. Samtidig er de »overraskede og bekymrede« over, at Google, Facebook og Twitter ikke indsamler data om det indhold, som de fjerner fra deres platforme.

»Det virker usædvanligt, at virksomhederne ikke indsamler den her data, når de nu lever af dataindsamling. Det ser ud til at vise, at de ikke prioriterer problemet med online-trusler,« står der i rapporten.

Twitter har svaret på kritikken ved at påpege, at virksomheden har annonceret adskillige opdateringer, der skal gøre det lettere at fjerne groft og truende indhold, og at de går efter ti gange så mange truende konti om dagen, som de gjorde på samme tid sidste år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Cristian Ambæk

Nå Version2, hvad betyder groft og truende indhold? Der gør briterne bekymret for deres demokrati.

Det syntes jeg artiklen burde afklare.

Jeg prøvede at gå under artiklen "Skal Facebook, Twitter og Youtube bruge deres teknologi til at bekæmpe had?" men siden kan ikke findes.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere