Britisk forslag: 10 år i fængsel for piratkopiering

Flere britiske politikere vil have straffen for digital piratkopiering på niveau med krænkelse af ophavsret på fysiske produkter. Storskala-pirater risikerer 10 år bag tremmer.

Et nyt forslag fra flere britiske ministre kan sende piratkopister i fængsel i op til 10 år, hvis det bliver vedtaget

Det skriver The Guardian.

Det vil være en markant forhøjelse af straffen, der i dag er på maksimalt to år, og formålet er at gøre det ligeså strafbart at krænke intellektuel ophavsret som fysisk ditto.

Læs også: Ny australsk lov vil give rettighedshavere frit spil til at lukke websites

En af forslagets afsendere er minister for intellektuel ejendom Baronesse Neville-Rolfe, og hun begrunder den potentielle strafforøgelse med, at de kreative industrier skal beskyttes bedre.

»Regeringen tager brud på ophavsret meget alvorligt. Det skader virksomheder, forbrugere og økonomien generelt – både online og offline. Vores kreative industrier er mere end 75 milliarder kroner (omregnet fra britiske pund, red.) værd, og det er vigtigt, at vi beskytter dem mod kriminel virksomhed,« siger hun.

De britiske kreative industrier beskæftiger 1,6 millioner mennesker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Bent Jensen

Måske bare billigere at købe alle ud, også lægge det hele frit en gang for alle. Det kunne giver meget mere indtjening for hele samfundet, som vi ser hver gang at offentligt data som kort og ligende bliver tilgængelig. Kun omkring 1000 kr, per person i Storbritannien.

Det er helle ikke meget værdi de 1.6 millioner mennesker skaber, kun 46.875,- kr i gennemsnit. Så det er nogen billige arbejdspladser, der ikke kan give det store i løn ?

Eller så er der nogen der har købt 1500 styk gamle Ipad.

http://www.ted.com/talks/rob_reid_the_8_billion_ipod#

 • 8
 • 1
#3 Bent Jensen

De har med deres regler og overvågning, Sat sig i del af klassen, hvor man ikke længere kan bruge software eller hardware fra landet. Samt et besøg, uden meget god grund. ikke kommer på tale.

Når de så har sat halvdelen af landet i fængsler, vil de opdager. at de stadig har kriminalitet og piratkopiering. Samt deres Industri og Virksomheder er overhalet indenom af mere åbne samfund. Synd det sker, for et land der gav os ZX81 og BBC Micro noget der svært kunne udvikles i EU dag, med patenter på kryds og tværs. Med Raspberry Pi som en undtagelse.

 • 6
 • 1
#5 Bent Jensen

Min personlige opfattelse er at tendensen er faldet de sidste mange år.

Tror der mere tænkes på film, og anden brugskunst. Men du har ret netflix og andre stemringtjeneste har gjort det så let, hurtigt og billigt at man ikke gider andet. Men tro ikke at det er med medie udbydernes gode vilje, de kæmper stadig imod med næb og klør. Især de led, som er total overføldig, i en åben og globalverden.

Kan god følge at dem der sælger dyre møbler som ægget, ikke ønsker at blive kopieret. Men som mange etiske drøftelser, som patenter på medicin har denne debat 2 grøfter, med gode valide augmenter. Mens der for lyd og video siden, kun er den ene side som bruger mange penge på advokater og lobbyister. Men til gengæld, ikke har andre gode argumenter end grådighed.

Inden for medicin har vi jo også regeringer som ikke har lyst til at betale alt for meget, samt en meget stor gruppe som slet ikke har råd til produkterne. Som modvægt mod en alt dyr og langvarige patentering.

Men det lyder da godt med 10 års fængsel til bestyrelsen, ejeren og ledelsen i Danskesuppemarked, godt Møller er død, det kunne han da ikke overleve.

http://www.version2.dk/artikel/spilfirma-og-dansk-supermarked-begraver-s...

Hvis det så ikke var nok, så har der også været nogen sager om kopimøbler, vin og andet. Det kunne blive lidt lun for LAURITZ.COM

 • 1
 • 1
#7 Deleted User

skal være ulovligt at bruge kryptering og nu 10år for piratkopiering, man kan godt se hvad det er der bestemmer i den Britisk regering(domstole)"for ikke at sige største del af Europa" $$$$$$$ show me the money.

så har vi ministrere og banksters som svindler for mia, som ikke sker noget med, oh the money and power.

Men tror de selv på det vil virke.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere