Britisk datamyndighed får smidt kriminel i fængsel for datatyveri

Illustration: Inked Pixels/Bigstock
Seks måneders fængsel til mand, der misbrugte data til at ringe ofre op.

En medarbejder inden for motorindustrien er blevet idømt seks måneders fængsel i den første sag anlagt af den britiske data-privacy-myndighed Information Commissioner’s Office (ICO), hvor man har benyttet sig af lovgivning, der potentielt kan medføre fængselsstraf.

Det skriver ICO i en pressemeddelelse

Mustafa Karim arbejdede for firmaet NARS, der udfører bilreparationer efter uheld, og tiltvang sig i den forbindelse adgang til tusindvis af kundeinformationer indeholdende personlige data – navn, telefonnummer, køretøj og information om uheld. Han brugte sin kollegers logininformationer til at få adgang til softwaresystemet Audatex, der estimerer omkostningerne ved bilreparationer.

Stigning i kundeklager

Han fortsatte med at gøre dette efter at have skiftet arbejdsplads til en anden organisation, der brugte samme softwaresystem.

NARS kontaktede ICO, da de bemærkede en betragtelig stigning i kundeklager over irriterende opkald, og firmaet hjalp ICO med efterforskningen.

Mike Shaw, group manager i ICO’s Criminal Investigations Team, udtaler:

»Selv om sagen handler om databeskyttelse, kunne vi i dette tilfælde retsforfølge ud over databeskyttelseslovene, hvilket resulterede i en strengere straf med henblik på at afspejle den kriminelle opførsel.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder