Britisk datamyndighed får smidt kriminel i fængsel for datatyveri

Illustration: Inked Pixels/Bigstock
Seks måneders fængsel til mand, der misbrugte data til at ringe ofre op.

En medarbejder inden for motorindustrien er blevet idømt seks måneders fængsel i den første sag anlagt af den britiske data-privacy-myndighed Information Commissioner’s Office (ICO), hvor man har benyttet sig af lovgivning, der potentielt kan medføre fængselsstraf.

Det skriver ICO i en pressemeddelelse

Mustafa Karim arbejdede for firmaet NARS, der udfører bilreparationer efter uheld, og tiltvang sig i den forbindelse adgang til tusindvis af kundeinformationer indeholdende personlige data – navn, telefonnummer, køretøj og information om uheld. Han brugte sin kollegers logininformationer til at få adgang til softwaresystemet Audatex, der estimerer omkostningerne ved bilreparationer.

Stigning i kundeklager

Han fortsatte med at gøre dette efter at have skiftet arbejdsplads til en anden organisation, der brugte samme softwaresystem.

NARS kontaktede ICO, da de bemærkede en betragtelig stigning i kundeklager over irriterende opkald, og firmaet hjalp ICO med efterforskningen.

Mike Shaw, group manager i ICO’s Criminal Investigations Team, udtaler:

»Selv om sagen handler om databeskyttelse, kunne vi i dette tilfælde retsforfølge ud over databeskyttelseslovene, hvilket resulterede i en strengere straf med henblik på at afspejle den kriminelle opførsel.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere