Britisk advokatbranche ramt af flere cyberangreb: Centrale aktører lagt ned

4. maj 2022 kl. 09:20
Britisk advokatbranche ramt af flere cyberangreb: Centrale aktører lagt ned
Illustration: Bigstock.
En række cyberangreb har ramt den britiske advokatbranche. I sidste uge blev der nedlagt fogedforbud mod, at hackerne af advokathuset Ward Hadaway offentliggør stjålne data.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den britiske advokatbranche er den seneste tid blevt ramt af flere cyberangreb. I sidste uge blev advokatorganisationen General Council of the Bar, der repræsenterer advokater i England og Wales, ramt, og måneden før var det advokathuset Ward Hadaway, der blev lagt ned.

Det skriver ITWatch.

Læs også: Ekspert efter kritik af Energinet: Man kan ikke outsource ansvaret for it-sikkerheden

I en pressemeddelelse skriver General Council of the Bar, at man har været udsat for et »ondsindet cyberangreb«, men at ingen data er kompromitteret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi arbejder i al hast med vores cybersikkerhedspartnere for at rense og gendanne alle systemer og tjenester og udvide sikkerhedsforanstaltninger,« skriver General Council of the Bar om cyberangrebet, der blandt andet betød, at e-mail-systemer var utilgængelige, og at advokatbestallinger og ID-kort til domstole blev forlænget.

Læs også: EU-kommissær står fast: Elon Musk' drøm om et genfødt Twitter skal følge EU-regler

Sidste uge nedlagde en britisk dommer et fogedforbud mod at hackerne, der angreb advokathuset Ward Hadaway, offentliggør de stjålne data, som de tiltvang sig under et cyberangreb 9. marts 2022. Hackerne kræver for godt 6 millioner dollars udbetalt i Bitcoin – svarende til godt 41 millioner kroner – i løsesum for ikke at offentliggøre data.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger