Briters data til kontaktopsporing bliver solgt til tredjepart

Illustration: World Image/Bigstock
Private it-virksomheder hjælper flere britiske forretningsdrivende med at indsamle kundedata, som skal bruges af myndighederne til kontaktopsporing. Men ifølge The Times sælger nogle virksomheder også borgernes data til tredjepart.

I Storbritannien kan private firmaer hjælpe barer eller restauranter med at indsamle kundedata, der skal bruges som et led i kontaktopsporingen mod coronavirus. Men flere af de virksomheder, der står for indsamlingen, sælger samtidig brugernes data til tredjepart.

Det skriver The Times.

Det er et krav fra de britiske sundhedsmyndigheder, at forretninger indhenter data på deres kunder til brug for kontaktopsporing. Disse data skal slettes efter 21 dage, og de må ikke bruge til andre formål end i sundhedsmyndighedernes kontaktopsporing.

Alligevel er der ifølge The Times flere eksempler på, at private virksomheder har solgt kontaktdata videre til tredjepart, efter at de har hjulpet eksempelvis barer eller restauranter med at indsamle dem.

Ifølge Yahoo News har nogle af de virksomheder, der indsamler borgernes kontaktdata lavet privatlivspolitikker, hvor de indsamlede data bliver gemt i op til 25 år.

Flere eksperter har beskrevet sagen som en »reel skandale« og fra flere sider er der blevet opfordret til, at de datasælgende virksomheder bør lukkes ned.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Sørensen

Det er jo desværre forventeligt...

Hele smitteopsporingen er jo GULD for dataindsamlere og -behandlere (skelner ikke imellem offentlige og private aktører her): Man får informationer og bevægelsesmønstre, interaktioner etc.

Og når man så lægger det sammen med de rosende ord, Kina's overvågningsprogram har fået mht assistance ved smitteopsporing... så bliver det sjovt...

  • 12
  • 0
#2 Andrew Rump

Nyheden er at nogle er skrupelløse - selvom det måske heller ikke er en nyhed - men der er ikke andet for end at forfølge dem, som ikke følger de retningslinier der er pålagt de data, der bliver indsamlet. Hvis vi ikke kan regne med at reglerne bliver fuldt, så falder det hele til jorden.

  • 10
  • 0
#4 Denny Christensen

Mjoeh en god sag som for eks den danske smittestop sporer tracker jo voldsomt på mobilens trafik. Når virksomheder i DK også vil have mobil trace for at lukke kunder ind er overvågningsmulighederne og dermed også salg af information om vores færden tilgængelig. Læg dertil betalingskort, mobiler med GPS slået til og NemID - så er der ikke mange private informationer mere. Den danske stat forventer jeg også på sigt vil forsøge at kapatilisere på de informationer de får om os - inkl genomcentret der bliver en formidabel DNA database med alle de covid 19 tests der udføres og den information vil en eller anden kommende regering ikke kunne holde nallerne fra.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere