I Storbritannien kan private firmaer hjælpe barer eller restauranter med at indsamle kundedata, der skal bruges som et led i kontaktopsporingen mod coronavirus. Men flere af de virksomheder, der står for indsamlingen, sælger samtidig brugernes data til tredjepart.
Det skriver The Times.
Det er et krav fra de britiske sundhedsmyndigheder, at forretninger indhenter data på deres kunder til brug for kontaktopsporing. Disse data skal slettes efter 21 dage, og de må ikke bruge til andre formål end i sundhedsmyndighedernes kontaktopsporing.
Alligevel er der ifølge The Times flere eksempler på, at private virksomheder har solgt kontaktdata videre til tredjepart, efter at de har hjulpet eksempelvis barer eller restauranter med at indsamle dem.
Ifølge Yahoo News har nogle af de virksomheder, der indsamler borgernes kontaktdata lavet privatlivspolitikker, hvor de indsamlede data bliver gemt i op til 25 år.
Flere eksperter har beskrevet sagen som en »reel skandale« og fra flere sider er der blevet opfordret til, at de datasælgende virksomheder bør lukkes ned.