Briter skal lære sikker adfærd med it

I skandalernes kølvand bliver der nu oprettet et nyt britisk it-sikkerhedsorgan, der skal lære briterne at ændre adfærd.

Først var der nogle cd'er, der forsvandt i posten med personfølsomme oplysninger på 25 millioner briter. Så var der tre millioner teoriprøver med tilhørende personinformationer, der forsvandt sammen med en ?forlagt? harddisk. Og så var de persondata på 600.000 rekrutter til det britiske forsvar, der forsvandt sammen med en stjålet bærbar.

Her er kun nævnt de tre mest bemærkelsesværdige af en række skandaler i Storbritannien gennem de seneste måneder, der har afsløret en afgrundsdyb mangel på forsigtighed og indbygget sikkerhed omkring it-systemer.

Fælles platform

Nu skal der tages action på problemerne og gøres op med lemfældig adfærd med it. En ny paraplyorganisation med navnet Internet Security Awareness Forum (Isaf) har sat sig selv som opgave at opdrage på briterne ? både som individer og i form af virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.

»Der er en fælles platform. For eksempel, når det det drejer om at vælge gode kodeord, skifte dem regelmæssigt og være bevidst om konsekvenserne af at dele information på sociale hjemmesider. Virksomheder har et ansvar for at behandle data på sikker vis ? præcis som staten har det,« siger David King, der er formand for det nye sikkerhedsorgan, ifølge Silicon.com

Isaf blev præsenteret i går og skal samle oplysningsindsatsen. Organiseret under Isaf er blandt andet brancheorganisationer og British Computer Society.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere