Briter mister cd med persondata - igen

Endnu engang bliver en cd med persondata væk i Storbritannien. Denne gang er det banken HSBC, som ikke kan finde en cd med oplysninger om 370.000 kunder.

Briterne er forfulgt af cd-skandaler for tiden. I den lange række af sager om cd'er med personfølsomme oplysninger, som forsvinder på mere eller mindre lemfældig vis, er det nu banken HSBC, der ikke kan holde styr på sagerne.

Denne gang var det en cd med data om 370.000 bankkunder, som forsvandt for fire uger siden, skriver Silicon.com. Cd'en indeholder navne, fødselsdatoer og forsikringsinformation om personer, der har en livsforsikring i HSBC.

Beskyttet med password

Cd'en forsvandt, da dataene skulle overdrages til en genforsikringsanstalt. Normalt ville data blive overført krypteret elektronisk, men forbindelsen var nede, og dataene skulle bruges med det samme.

Ifølge en talsmand for banken er cd'en beskyttet med et password, og der ikke er noget tegn på at cd'en ligefrem er blevet stjålet.

I februar blev en ny paraplyorganisation med navnet Internet Security Awareness Forum søsat med det formål at opdrage på briterne ? både som individer og i form af virksomheder, offentlige institutioner og organisationer, men indsatsen har tilsyneladende ikke båret frugt endnu.

Det britiske banktilsyn har tidligere været ude med riven efter andre finansinstitutter, der heller ikke har styr på sagerne, og tilsynet har uddelt lussinger i form af bøder på 9 til 12 millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere