Briter dropper Google/Apple-samarbejde i corona-app: Virker stadig på iPhone

Illustration: petovarga / Bigstock
Det britiske NHS vil ikke basere sin smittesporings-app på framework fra Google og Apple. I stedet har man besluttet at implementere en centraliseret løsning.

Det britiske sundhedsvæsen, NHS, dropper Google og Apples framework til en smittesporings-app og vil i stedet bruge en mere centraliseret løsning.

Det skriver BBC.

Samarbejdet mellem de to tech-giganter har på privacy-fronten høstet ros for en meget decentral tilgang, men ifølge epidemiologen Christophe Fraser, der rådgiver NHS, er der flere fordele ved den centraliserede model.

»En af fordelene er, at det er nemmere at revidere systemet og tilpasse det hurtigere i takt med, at man akkumulerer videnskabelig evidens,« siger han til BBC.

»Hovedformålet er at levere notifikationer til personer, der har den største risiko for at være blevet smittet - ikke til personer, hvor risikoen er meget lavere. Det er sandsynligvis nemmere at gøre med et centraliseret system.«

Læs også: DTU-professor advarer: Lad være at forvente for meget af corona-apps

Et af problemerne med at gå uden om Apple og Googles framework er, at en sikkerhedsfunktion i iPhone kapper bluetooth-forbindelsen, der ligger til grund for kontaktsporingen, når telefonen går i dvale. En problemstilling, som man også er stødt på i Danmark.

Det mener NHS dog at have en løsning på. Den går ifølge BBC ud på, at appen bliver vækket til live i baggrunden, når en telefon registrerer, at en anden telefon i nærheden kører den samme software.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere