Brillegigant indgår aftale med Intel om hi-tech-brille

4. december 2014 kl. 08:15
Det skal ikke være et Google rip-off, men brilleproducenten Luxottica vil tilbyde kunderne briller med udvalgte funktioner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Verdens største producent af briller, italienske Luxottica, indgår en samarbejdsaftale med chipproducenten, Intel.

Sidstnævnte skal levere hardware til en brille, der kan give brugerne informationer om, hvor de er og hvordan det står til med helbredet. Det skriver Reuters.

Luxottica offentliggjorde aftalen onsdag, men indskærpede samtidig, at det ikke bliver en “Google brille”, der bliver tale om. Det ville også være kontroversielt for Intel, der skal levere chips til en kommende opdatering af Google-brillen, ifølge Wall Street Journal (log-in kræves)

Luxotticas direktør Massimo Vian kommenterer samarbejdet således over for Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi er begyndt at arbejde med sensorer som kan opdage, lad os sige, temperatur eller sted, [...] De komer med chipsættene, vi kommer med brands«, siger direktøren, der ikke ville uddybe handlens størrelse.

Blandt Luxotticas mærker, finder man blandt andet Ray Ban, Oakley og Persol, mens firmaet har licens til at producere andre brands, herunder Chanel og Tiffany. Tidligere på året indgik de også en aftale med Google om strategisk partnerskab, skriver Italiangoodnews.com

Intel, der ifølge Reuters, kom for sent til eksplosionen af smartphones og tablets, har siden da forsøgt at positionere sig på forkanten af fremtiden, ved at satse på mobile computng og ekspandere ind på nye markeder, inklusiv markedet for smarture og andre netopkoblede wearables.

Tidligere i år indgik de en aftale med urforhandleren Fossil Group og modemærket Opening Ceremony, om at udvikle wearable enheder som armbånd med trådløs opladning og med forbindelse til nettet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger