Steve Ballmer forlader Microsoft

Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer, har annonceret, at han vil trække sig tilbage inden for det næste år.
Illustration: Mikkel Meister

Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer, annoncerede fredag, at han vil gå på pension inden for de næste 12 måneder. Det oplyser Microsoft ifølge en pressemeddelelse.

»Der er aldrig et perfekt tidspunkt for sådan en omstilling, men nu er det rette tidspunkt. Vi har sat en ny strategi i søen med en ny organisation og vi har et fantastisk ledelsesteam,« udtaler Steve Ballmer ifølge en pressemeddelse.

Microsoft har det seneste års tid været i færd med netop en reorganisation, hvor blandt andet Windows-divisionen har fået ny ledelse.

Det har længe ligget i kortene, at nu 57-årige Steve Ballmer formentligt ville gå på pension, inden han fyldte 60 år, men der har ikke været en soleklar efterfølger i Microsofts egen organisation.

Det er også derfor, at Steve Ballmer ikke træder tilbage med det samme.

»Mine oprindelige planer for timingen ville have været, at min tilbagetræden skulle ske midt i omstillingen til et 'devices og services-firma'. Vi har brug for en administrerende direktør, som vil være her i på langt sigt i forbindelse med den nye kurs,« udtaler Steve Ballmer.

Microsofts bestyrelse har udpeget en særlig komité, som skal stå for processen med at udvælge en ny administrerende direktør. Med i komiteen er blandt andet tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand Bill Gates.

»Som medlem af udvælgelseskomiteen vil jeg arbejde tæt sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer om at udpege en ny direktør. Vi er så heldige, at vi fortsat har Steve i sin rolle som direktør, indtil den nye direktør kan tiltræde,« udtaler Bill Gates.

Steve Ballmer har været kendt som en farverig figur i it-branchen, siden han overtog posten som administrerende direktør efter Bill Gates.

De senere år har der imidlertid også lydt kritik af, at han ikke havde formået at ramme den rigtige strategi i forhold til konkurrencen fra mobile enheder og i kølvandet på problemerne med udviklingen af Windows Vista. Han har også været kritiseret for ikke at have udnyttet Microsofts potentiale på markedet for internettjenester.

(Opdateres)

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Claus Jacobsen

mon ikke? - man vil da normalvis ikke flygte i samme øjeblik man sætter en ny strategi i søen uden at følge den til dørs. At starte noget og så forlade det uden at føre det igennem kan vist kun skyldes eksterne påvirkninger. Men så absolut også noget af det bedste der kunne ske for MS i den her tid. - nok desværre bare lige en 5-6 år for sent :D

 • 5
 • 0
#4 Johnnie Hougaard Nielsen

Som han selv skriver:

This is an emotional and difficult thing for me to do. I take this step in the best interests of the company I love; it is the thing outside of my family and closest friends that matters to me most.

http://allthingsd.com/20130823/steve-ballmers-memo-to-employees-announci...

Det antyder at han er blevet kraftigt opfordret til at træde tilbage, for dermed at gøre det bedste for firmaet.

 • 5
 • 0
#5 Claus Jacobsen

og den eneste måde de kan komme tilbage til at være en teknologivirksomhed og ikke en regulær malkemaskine. (nå ja og så bliver de nok også nødt til at skille sig af med en hel del af deres advokater som render rundt på gangene og tysser folk ned der bliver ellevilde når de "opfinder" noget fedt.

 • 2
 • 0
#13 Carsten Olsen

Outsider: Janus Friis

Som en anonym insider siger: Der er mange grunde til Microsofts fald under Ballmer, manglende focus og vanen med at jagte en trend istedet for at skabe den. Derudover bør den nye leder afskaffe "Stack ranking" systemet (måling af medarbejdernes ydelse, hvor den nemmeste måde at stå godt er at sabotere alle de andre medarbejdere)

 • 4
 • 0
#15 Jens Arnt

@Henrik - vil du del info om hvor du har set at den bliver brugt i IBM ?

Årsagen til at jeg bliver lidt nysgerrig er at jeg i mine 12, overvejende gode, år hos IBM ikke er stødt ind i denne stack ranking.

 • Jens
 • 0
 • 0
#17 Henrik Mikael Kristensen

Jeg må indrømme at have læst det på reddit, hvor flere IBM folk klagede over lignende forhold. Jeg ved godt reddit ikke er nogen pålidelig kilde, men synes alligevel det var interessant.

Systemet bruges angiveligt også hos Google og hos Valve (det står i deres arbejdshåndbog), men der må derfor være flere måder at benytte Stack Ranking på, til at undgå at kannibalisere gode teams.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere