KMD massefyrer 100 ansatte

KMD skal fyre op mod 100 medarbejdere, der arbejder med administrative it-løsninger. Det sker, fordi it-leverandøren nu går ud af en periode med dobbelt drift af it-systemer.

Storleverandøren af it til det offentlige, KMD, skal fyre op mod 100 ansatte. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet.

»Det er bestemt ikke rart at skulle sige farvel til respekterede og dygtige medarbejdere. Den situation er vi meget berørt af. Vi har igennem en årrække betjent to generationer af systemer til det samme område. De ældre udgaver af systemerne er nu ved at blive udfaset, og derfor har vi ikke behov for samme antal medarbejdere,« udtaler Lars Monrad-Gylling, administrerende direktør i KMD, i pressemeddelelsen.

KMD har de senere år udviklet og opbygget økonomisystemet KMD Opus til den offentlige sektor. Opus afløser en stribe ældre it-systemer i kommunerne til løn-, økonomi- og betalingsområdet.

Udviklingen af Opus er nu nået så langt, at fokus ifølge selskabet fremover kommer til at ligge på driften. Samtidig sker der en løbende udfasning af den ældre generation af systemer, som Opus erstatter.

Medarbejderne er mandag blevet orienteret om fyringerne, og KMD’s ledelse undersøger nu sammen med tillidsrepræsentanter fra HK, om det samlede antal kan bringes ned gennem frivillige fratrædelsesordninger.

KMD omsætter årligt for mere end fire milliarder danske kroner. Virksomheden har cirka 3.400 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Førstnævnte købte kapitalfonden EQT's ejerandel i oktober 2012.

Læs også: KMD solgt til kapitalfonden Advent International

Version2 arbejder på at få en kommentar fra administrerende direktør Lars Monrad-Gylling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere