CSC fyrer 450 i Norden – flest i Danmark

It-selskabet CSC afskediger op til 450 ansatte i Norden – de fleste skal hentes blandt de danske ansatte.

Det omstridte it-selskab CSC skal fyre op til 450 ansatte i Norden – de fleste af dem i Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse fra CSC.

Medarbejderne i CSC Danmark blev informeret om planerne i morges:

»Det er nødvendigt for os at omstrukturere forretningen, så vi kan sikre høj fleksibilitet, vækst og kvalitet i leverancerne til vores kunder,« udtaler John Walsh, CSC’s nordiske direktør og operative direktør, i pressemeddelelsen.

Direktøren håber på, at de fleste af afskedigelserne kan hentes gennem frivillige aftaler, pensioneringer og naturlig afgang fra selskabet.

»Vi vil hjælpe de berørte medarbejdere gennem et omfattende HR-støtteprogram, blandt andet ved at ansætte eksterne rådgivere, efteruddannelsesforløb og ved at oprette et omrokeringscenter,« udtaler John Walsh.

CSC har stået bag en række omstridte, offentlige it-systemer herhjemme, blandt andet Amanda-projektet og senest det skrottede politi-system Polsag.

Læs også: Politiet dropper skandalesystemet Polsag

Læs også: Her er CSC's it-skandaler

Version2 arbejder på at indhente en kommentar fra CSC Danmark.

CSC omstrukturerer

CSC har i værksat et omstruktureringsprogram for at understøtte sin vækststrategi, reducere driftsomkostningerne og optimere sin medarbejderstab. Op til 450 medarbejdere i Norden, primært i Danmark, vil blive berørt af omstruktureringen.

Fagforeningerne og alle medarbejdere i CSC Danmark blev informeret om planerne i morges.
"Det er nødvendigt for os at omstrukturere forretningen, så vi kan sikre høj fleksibilitet, vækst og kvalitet i leverancerne til vores kunder," siger John Walsh, CSC’s nordiske direktør og COO.

"Vi håber på at kunne gennemføre vores omstrukturering primært via frivillige aftaler, pensioneringer og naturlig afgang. Vi vil hjælpe de berørte medarbejdere gennem et omfattende HR-støtteprogram, blandt andet ved at ansætte eksterne rådgivere, efteruddannelsesforløb og ved at oprette et omrokeringscenter," siger John Walsh.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Poul-Henning Kamp Blogger

Kan vi ikke bare slippe for alt det der "C-team-speak" ?

"Det er nødvendigt for os at omstrukturere forretningen, så vi kan sikre høj fleksibilitet, vækst og kvalitet i leverancerne til vores kunder"

Oversat til nudansk: Vi kører med underskud og til helvede med alt andet.

Specielt er det tankevækkende at ingen overhovedet spørger hvordan kvaliteten, som påstået, skulle blive "høj" af at fyre 450 medarbejdere ?

  • 8
  • 0
#3 Casper Bang

Jeg tænkte lidt det samme som PHK, at hvon' får man kvalitet ved at fyre 450? Med mindre selvfølgelig intentionen er at nogle dygtige indere skal overtage feterede danskeres arbejde, så kan jeg bedre forstå det.

  • 1
  • 0
#5 Jesper Hansen

Hvis der sidder folk der ikke har været deres løn værd så vil du jo kunne bruge de penge bedre på f.eks. uddannelse af de tilbageværene folk som godt vil yde en indsats. Det er bare en af mange måder at sikre kvalitet..

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere