CSC betaler 40 millioner til Rigspolitiet for kuldsejlet Polsag-projekt

CSC og Rigspolitiet har indgået forlig om det skandaleramte Polsag-projekt. CSC betaler 40 millioner kroner tilbage for det ubrugelige system, der samlet kostede en halv milliard kroner.

Det store slagsmål mellem staten og CSC om Polsag-skandalen er nu slut.

I stedet for et opslidende retssopgør har parterne, med Kammeradvokatens mellemkomst, valgt et forlig, hvor CSC skal betale Rigspolitiet 40 millioner kroner af Polsag-betalingerne tilbage.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

De 25 millioner kroner skal CSC betale kontant, mens de øvrige 15 millioner kroner skal afdrages på andre måder. Derudover indgår der 'andre elementer' til en værdi af 'potentielt' 96 millioner kroner, 'særligt bortfald af betalingsforpligtelser', fremgår det af Rigspolitiets udmelding. Samlet kan forliget altså have en værdi af 136 millioner kroner.

Polsag-projektet kom samlet til at koste staten over en halv milliard kroner, hvoraf CSC blev betalt 405 millioner kroner som leverandør. Med en tilbagebetaling på potentielt op til 136 millioner kroner til politiet har CSC altså fået mindst 269 millioner kroner for at levere systemet, som både testpiloterne hos Bornholms Politi og en ekstern konsulentrapport konkluderede ikke kunne bruges.

»Jeg synes, vi har opnået en tilfredsstillende økonomisk afklaring på vores mellemværende med CSC om Polsag, der betyder, at vi igen kan kigge fremad og igangsætte arbejdet med at finde den fremtidige it-løsning til understøttelse af politiets sagsbehandling«, udtaler økonomidirektør i Rigspolitiet Nikolaj Veje i pressemeddelelsen.

CSC's skriftlige kommentar lyder:

»Rigspolitiet er en vigtig og betydningsfuld kunde for CSC, og vi glæder os over, at forholdene vedrørende afslutningen af Polsag nu er endeligt afklarede. Vi ser frem til at fortsætte det gode og langvarige samarbejde om de øvrige opgaver, vi løser for Rigspolitiet,« udtaler direktør Jens Schmidt, CSC, i en pressemeddelelse.

Version2 følger op på historien.

Forlig med CSC om vilkår for lukning af POLSAG
Regeringen besluttede den 3. februar i år, at arbejdet med politiets elektroniske sagsstyringssystem, POLSAG, skulle stoppes. Det skete på baggrund af anbefalingerne fra en omfattende ekstern undersøgelse.

Rigspolitiet har nu med bistand fra Kammeradvokaten indgået forlig med CSC om vilkårene for at bringe samarbejdet om POLSAG til ophør. Arbejdet med POLSAG er hermed endegyldigt indstillet, og Rigspolitiets mellemværende med CSC i den forbindelse er fuldt afklaret.

Forligsaftalen har en samlet værdi på 136 mio.kr. Rigspolitiet får en samlet økonomisk kompensation på 40 mio.kr., hvoraf CSC betaler 25 mio.kr. kontant. Herudover har andre elementer i aftalen, særligt bortfald af betalingsforpligtelser, en værdi på potentielt 96 mio.kr.

”Jeg synes, vi har opnået en tilfredsstillende økonomisk afklaring på vores mellemværende med CSC om POLSAG, der betyder, at vi igen kan kigge fremad og igangsætte arbejdet med at finde den fremtidige it-løsning til understøttelse af politiets sagsbehandling”, udtaler økonomidirektør i Rigspolitiet Nikolaj Veje.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jan Heisterberg

Mon ikke projektledere og styregruppe i fremtiden skal sættes å rsultatløn ? No cure = no pay.

Læren er her, at hverken projektleder eller styregruppe har sagt fra i tide og stoppet projektet.

Det ligner jo IC4 hvor også ubrugelige tog blev ved med at mylde ind over grænsen - selvom de første ikke kunne bruges.

Når et it-projekt er 30% færdigt må man da have en opfattelse af om dt kommer til at virke ? - med mindre altså projektmodellen er black box / big bang.

Det er højst sandsynligt sådan, at forliget er det bedst mulige (= ingenting) efter forløbets afslutning - men fejlen ligger i, at der fik lov at gå¨år inden brugerafprøvning - som så floppede.

  • 3
  • 0
#8 Søren Løvborg

Det her er virkelig et skoleeksempel på, hvad der sker, når nogen bruger af penge, de ikke selv har tjent.

Omvendt er det meget få mennesker der er i stand til at købe et 400 mio. kr. dyrt sagshåndteringssystem for penge de selv har tjent. (Hvad var din pointe?)

  • 1
  • 0
#10 Klavs Klavsen

Nu tjener private virksomheder (i modsætning til det offentlige) selv pengene, og dermed sker det oftest at cheferne er lidt mere omkostningsbevidste, da de ikke kan "forhandle sig" til flere penge, hvis de brænder hul i lommen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere