Bornholmere får millioner til bedre bredbånd

60 mio. kroner skal få Bornholm sat på bredbåndskortet.

På Bornholm er adgangen til højhastigheds internetforbindelser, til tider benævnt bredbånd, væsentligt under gennemsnittet, oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet på dets hjemmeside. Samtidig har regeringen en målsætning om, at alle husstande og virksomheder skal have adgang til en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s download i 2020.

Derfor har regeringen har derfor afsat 60 mio. kr. fordelt på to år, der skal give bornholmerne bedre adgang til hurtige netforbindelser. Med 41.802 indbyggere (2011) svarer det til godt 1400 kroner per bornholmer.

»En god og velfungerende digital infrastruktur er et vigtigt fundament for at sikre erhvervsudvikling, bosætning og uddannelse i alle dele af Danmark. På Bornholm er adgangen til hurtigt bredbånd begrænset, og derfor er jeg særlig tilfreds med, at vi har afsat i alt 60 mio. kr. fordelt over 2014 og 2015 til udrulning af bedre bredbåndsforbindelser på Bornholm,« udtaler erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i pressemeddelelsen.

Bevillingen sker som følge af en aftale mellem Bornholms Vækstforum og regeringen .

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars F. Jensen

Jeg skrev nedenstående på business.dk/digital i sidste uge.

"Man kan ikke med rimelighed argumentere udfra de hidtidige forhold på Bornholm, når man ved, at der allerede er vedtagne planer for en snarlig ændring af forholdene. Der er omkring 20.000 husstande på Bornholm, hvoraf godt 1/3 ligger i Rønne. Hertil kommer en del sommerhuse.

TDC har pligt til inden 2015 at dække 99.8 af alle husstande, sommerhuse og virksomheder med en hastighed på mindst 10 Mbit/s via det nye 4G bredbånd. Den faktiske hastighed vil for de fleste være/blive ganske meget højere. TDC har allerede udbygget med 4G i Rønne.

Telia og Telenor skal ikke opfylde 4G dækningskrav, men alligevel er de allerede på Bornholm med bla 4G/LTE1800 i Rønne.

TDC har nu en meget bedre VDSL2 teknologi klar til brug de steder, hvor kunden bor indenfor 500 m (eller lidt mere) fra en kabelfordeler. TDC oplyser selv, at de nu udbygger til at kunne tilbyde over 25% af alle husstande 40-100 Mbit/s over VDSL2. TDC anfører andet steds, at 35-40% af alle husstande kan forsynes med lignende glimrende netadgang på de nuværende kommercielle vilkår. Det fremgår direkte af artiklen (i business.dk), at TDC ikke " køber præmissen om, at Bornholm har det så forfærdeligt."

Det er jo i høj grad den gode kabel-tv dækning i det øvrige land, der får (fik) Bornholm til at se dårlig ud.

60 millioner til 20.000 husstande - 3.000 kr pr husstand - også for alle dem, der let kan anvende VDSL2 eller 4G/LTE. Hertil kommer kundernes egen betaling.

Det er mere folketingspanik eller måske en miniudgave af Storebælt og de nordjyske motorveje."

Lars :)

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere