Opgaven med MitID har været meget større og meget mere kompleks end forventet og varslet.
Det fortæller siger Mark Korshøj Jensen, som er formand for sammenslutningen af kommunale borgerservicechefer i Danmark, til Politiken.
Det bakkes op af Vejles viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K), som overfor avisen siger, at kommunen ikke kan ikke følge med i opgaven.
»Staten burde anerkende, at man har lavet et forfejlet system, hvor man helt klart har undervurderet kompleksiteten for borgerne i overgangen. MitID har skabt store flaskehalse, og som konsekvens er der kommet kø på andre serviceområder,« siger Dan Arnløv Jørgensen til Politiken.
Kommunernes Landsforening mener, at det ser ud som om, at MitID er en tungere og dyrere opgave at administrere end forgængeren NemID.
Borgerne er desperate
Som Version2 har skrevet tidligere på ugen, oplever Borgerservice i Københavns Kommune at nogle borgere er desperate.
»Der er ikke andre muligheder for borgerne end at henvende sig fysisk i Borgerservice, når der opstår problemer med MitID,« påpeger Jette Bondo, som er kontorchef for Borgerservice i Københavns Kommune, overfor Version2
Læs også: »Borgerne er desperate«: Stor MitID-forvirring presser kommunerne
Pia Færch, som er kontorchef i Center for Digitalisering og Teknologi i Kommunernes Landsforening, mener, at det er »super-ærgerligt,« og medgiver, at leverandøren Nets og Digitaliseringsstyrelsen via MitID har givet årsag til en flaskehals og pres i Borgerservice, som der ellers ikke ville være.
Det ser også slemt ud, når borgerne henvender sig til leverandøren Nets’ tjeneste for at få teknisk support af MitID. Her skal 95 procent af borgernes henvendelser være løst inden for otte timer, men den tidsfrist har Nets kun overholdt i 44 procent af tilfældene.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.