Arbejdsskadestyrelsen ikke klar til digital post

Mens borgerne om få måneder skal have en digital postkasse, er det ikke nogen selvfølge, at de kan sende post digitalt til myndighederne.

Til november skal de fleste danskere have en digital postkasse, så de kan modtage post fra myndighederne, men det er ikke sikkert, de kan sende post digitalt til myndighederne, skriver DR Nyheder.

Formand for seniorrådet i Skanderborg Kurt Rønne har således forsøgt at hjælpe en anden ældre medborger med at udfylde et skema digitalt fra Arbejdsskadestyrelsen.

»Jeg troede faktisk, det var mig, der ikke kunne finde ud af det, og derfor brugte jeg en dag på, om det kunne lade sig gøre. Det kunne det ikke,« siger han til DR Nyheder.

Kurt Rønne kontaktede Arbejdsskadestyrelsens it-support.

»Så skulle man printe det ud, udfylde det i hånden og sende den retur med post,« siger han.

Læs også: It-Branchen: Det offentlige skal tvinges til at sende digital post

It-chef i Arbejdsskadestyrelsen Peter Wiese beklager:

»Jeg vil gerne beklage, at der er en borger, som har haft en dårlig oplevelse med et skema. Men langt hovedparten af vores skemaer og blanketter kan godt udfyldes og returneres digitalt,« siger han til DR Nyheder og fortsætter:

»Vi er opmærksomme på, at der stadig er enkelte blanketter, hvor det ikke kan lade sig gøre, men vi arbejder på at udbedre det.«

Peter Wiese kan ikke sætte en dato på, hvornår digitaliseringen i styrelsen er helt gennemført.

Arbejdsskadestyrelsen står ellers på Digitaliseringsstyrelsens liste over myndigheder, der kan modtage og besvare digital post fra borgere og virksomheder, men det betyder ikke, at de kan modtage al post digitalt.

»Det kan vi desværre ikke love fra første dag. Det er op til myndighederne selv, hvordan de vil foretage den her omlægning. Det vil være en omstillingsproces,« siger kontorchef Lone Berglykke fra Digitaliseringsstyrelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Deleted User

"Mens borgerne om få måneder skal have en digital postkasse"

Nej det SKAL borgerne ikke, de kan sagtens blive fritaget og man regner med at helt op mod 20% af befolkningen vil søge om fritagelse.

Det er utroligt at medierne ofte, når de skriver historier om digital post, totalt glemmer at nævne det der med at man faktisk ikke er TVUNGET til at modtage post Digitalt.

 • 3
 • 3
#3 Christian Nobel

Det er utroligt at medierne ofte, når de skriver historier om digital post, totalt glemmer at nævne det der med at man faktisk ikke er TVUNGET til at modtage post Digitalt.

Men, men, men, hvis man ser på undtagelsesformularen, så er der ikke et felt der bare hedder "nej tak".

Man skal sætte kryds ud for et eller andet, som ikke nødvendigvis er 100% sandt (men helt ok i følge Lars Frelle Petersen), men der er ikke dokumentationskrav for begrundelsen.

Og når der så på formularens vedhæftede bla, bla, bla, står ord som strafansvar osv., så bliver mange skræmt (læs terroriseret) til at acceptere.

 • 5
 • 0
#4 Deleted User

Man skal sætte kryds ud for et eller andet, som ikke nødvendigvis er 100% sandt (men helt ok i følge Lars Frelle Petersen), men der er ikke dokumentationskrav for begrundelsen.

Husker da jeg var oppe og aflevere blanketten, der gjorde skrankepaven et stort nummer ud af at jeg nederst skulle skrive under UNDER STRAFANSVAR og uddybede at det jo betød at man kunne blive straffet hvis man havde angivet falske oplysninger på sin blanket.

Det og så forsøget på at få mig til at sætte kryds ved een af de 6 muligheder og ingen forklaring om at man skulle sætte et stort kryds.

Tydeligvis var personalet instrueret i at forsøge at intimidere folk til, ikke at aflevere blanketten.

Havde dog læst vejledningerne, både dem til borgerne og dem til sagsbehandlerne så jeg kunne godt svare for mig, men mon ikke de har skræmt en borger eller 2 væk med deres "salgstale"

 • 7
 • 0
#6 Deleted User

Generelt er det meget svært at finde ud af hvad sagsbehandlere er instrureret i. Men 'noget' er helt tydeligt ude af sync med skåltalerne.

Ja, det er utroligt så hurtigt at Helge Sanders "Det skal være frivilligt at bruge NemID(2011)" er blevet til "Her lad mig lige vride armen om på ryggen af dig og med al vold og magt forsøge at tvinge dig til at bruge NemID og digital post".

 • 8
 • 1
#7 Albert Nielsen

"Så skulle man printe det ud"!!!!!

Altså skal borgeren købe en printer for at kunne aflevere et skema, og det efter al plapren om 'det digitale kontor'.

Tiden er kommet til at afskedige alle ledere for offentlige myndigheder. som ikke kan både sende og modtage digital post senest den 1. november 2014. De har svigtet deres forpligtelser.

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere