Der er nu kommet et borgerforslag om, at statens logningsbekendtgørelse skal annulleres.
Forslaget er fremlagt af Rolf Bjerre fra Alternativet, der har fået nok af, at justitsministeren, politiet og teleindustrien i fællesskab overvåger alle danske borgere.

Derfor har Version2 talt med manden bag forslaget:
Hvad håber du på at opnå med det her forslag?
»Vi vil have logningsbekendtgørelsen annulleret. Den har EU dømt ulovlig. Det handler om, at når magthaverne ikke gør det arbejde, de skal, så skal der kastes lys på det. Der skal vi bruge alle tænkelige midler, for der arbejdes på den forkerte side af loven. Målet er at skabe så meget opmærksomhed, at den almene presse og den almene borger vågner op og kræver, at myndighederne respekterer deres ret.«
Men er dit forslag ikke kort fortalt, at du vil have gjort noget, der allerede er ulovligt, ulovligt?
»Præcis, og det er netop pointen. Vi har jo en justitsminister, der fastholder en ulovlig praksis. Det er rimeligt voldsomt. Det er hver dag på alle borgere. Det er organiseret og automatiseret. Han har jo siddet til spørgetime og sagt, at det her kan vi godt fortsætte lidt endnu, så han er tydeligvis bevidst om det.«
Selv hvis I får 50.000 underskrifter, så kommer det jo nok ikke bag på hverken justitsministeren eller regeringen, at vi i Danmark fortsat bruger telelogning. Tror du overhovedet, at det vil flytte noget?
»Det her bliver jo nok højst noget, vi kommer til at tale om. Men der er nogle sætninger i forslaget, jeg mener ville være fantastisk at få læst højt på Folketingets talerstol.«
Tænker du på sætningen, der lyder, at justitsministeren er kriminel i sin handling?
»Ja, og det tror jeg ikke, man har hørt fra talerstolen i nogle årtier.«
Når nu du er fra Alternativet, hvorfor så lave et borgerforslag? Hvorfor ikke bare køre den gennem Folketinget?
»Det handler om at gøre begge dele. Vi taler jo allerede om det i Folketinget, men det er en sag, der slet ikke får nok opmærksomhed i medierne eller befolkningen. Jeg mener, at medierne tager sig selv i næsen, når de fokuserer meget på nogle sager, der egentlig ikke er særligt væsentlige. Derfor er det borgernes pligt at sætte fokus på vigtige emner, som medierne ikke samler op - og det er, hvad jeg forsøger med det her forslag.«
Rolf Bjerre fortæller efterfølgende, at han vil kæmpe på så mange fronter som muligt for at bekæmpe ministerens og myndighedernes overvågning, og derfor vil han også deltage i det fælles sagsanlæg, der er på vej fra en række danske it-folk, jurister og altså også politikere.
Han understreger desuden, at han fremsætter forslaget som borger - og ikke som politiker.