Borgerforslag: »Vi vil gøre ulovlig logning ulovlig«

16 kommentarer.  Hop til debatten
Borgerforslag: »Vi vil gøre ulovlig logning ulovlig«
Illustration: ChiccoDodiFC/Bigstock.
Nu er der rejst forslag om at annullere logningsbekendtgørelsen, der - mod EU's dom - betyder, at danskere fortsat overvåges af myndighederne.
Interview9. februar 2018 kl. 11:19
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er nu kommet et borgerforslag om, at statens logningsbekendtgørelse skal annulleres.

Forslaget er fremlagt af Rolf Bjerre fra Alternativet, der har fået nok af, at justitsministeren, politiet og teleindustrien i fællesskab overvåger alle danske borgere.

Rolf Bjerre fra Alternativet er træt af, at danskere fortsat overvåges, selvom EU har dømt det ulovligt.

Derfor har Version2 talt med manden bag forslaget:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad håber du på at opnå med det her forslag?

»Vi vil have logningsbekendtgørelsen annulleret. Den har EU dømt ulovlig. Det handler om, at når magthaverne ikke gør det arbejde, de skal, så skal der kastes lys på det. Der skal vi bruge alle tænkelige midler, for der arbejdes på den forkerte side af loven. Målet er at skabe så meget opmærksomhed, at den almene presse og den almene borger vågner op og kræver, at myndighederne respekterer deres ret.«

Men er dit forslag ikke kort fortalt, at du vil have gjort noget, der allerede er ulovligt, ulovligt?

»Præcis, og det er netop pointen. Vi har jo en justitsminister, der fastholder en ulovlig praksis. Det er rimeligt voldsomt. Det er hver dag på alle borgere. Det er organiseret og automatiseret. Han har jo siddet til spørgetime og sagt, at det her kan vi godt fortsætte lidt endnu, så han er tydeligvis bevidst om det.«

Selv hvis I får 50.000 underskrifter, så kommer det jo nok ikke bag på hverken justitsministeren eller regeringen, at vi i Danmark fortsat bruger telelogning. Tror du overhovedet, at det vil flytte noget?

»Det her bliver jo nok højst noget, vi kommer til at tale om. Men der er nogle sætninger i forslaget, jeg mener ville være fantastisk at få læst højt på Folketingets talerstol.«

Tænker du på sætningen, der lyder, at justitsministeren er kriminel i sin handling?

»Ja, og det tror jeg ikke, man har hørt fra talerstolen i nogle årtier.«

Når nu du er fra Alternativet, hvorfor så lave et borgerforslag? Hvorfor ikke bare køre den gennem Folketinget?

»Det handler om at gøre begge dele. Vi taler jo allerede om det i Folketinget, men det er en sag, der slet ikke får nok opmærksomhed i medierne eller befolkningen. Jeg mener, at medierne tager sig selv i næsen, når de fokuserer meget på nogle sager, der egentlig ikke er særligt væsentlige. Derfor er det borgernes pligt at sætte fokus på vigtige emner, som medierne ikke samler op - og det er, hvad jeg forsøger med det her forslag.«

Rolf Bjerre fortæller efterfølgende, at han vil kæmpe på så mange fronter som muligt for at bekæmpe ministerens og myndighedernes overvågning, og derfor vil han også deltage i det fælles sagsanlæg, der er på vej fra en række danske it-folk, jurister og altså også politikere.

Han understreger desuden, at han fremsætter forslaget som borger - og ikke som politiker.

16 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
32
13. februar 2018 kl. 09:47

Det gamle testamente er også en del af Kristendommen.

Kun fortolket via Jesus Kristus i det nye testamente. Skal du bruge gammeltestamentlige skriftsteder til at fremme drab, så er du nødt til at lyve omkring hvad Jesus har sagt omkring disse.

Hvis du er selektiv og kun set på det gamle testamente, så er du ikke Kristen men Jøde.

31
Redaktionschef -
13. februar 2018 kl. 09:43
Redaktionschef

Til orientering har vi fjenet en række indlæg, som udviklede sig til en ren religionsdebat. Version2 er et teknologimedie og derfor ikke det rette sted at debattere på det niveau.

Vh Henning Mølsted, redaktør.

21
12. februar 2018 kl. 14:08

Så lad os starte forfra, Tobias.

Mit argument for, at vi har den tætte logining vi har (og iøvrigt også andre privatlivsinvaderende overvågning samt andre tiltag, man normalt ikke forventer i fredstid), er, at vi har terror.

Enig/uenig

Jeg har så studeret denne terror. Skal gerne give dig mine metoder, men min konklusion er, at i langt overvejende grad har vi terror (og hvad deraf følger, for eksempel censur) pga fredens religion

Enig/uenig

Og så forklar hvorfor.

Så skal du få mine metoder og begrundelser.

20
12. februar 2018 kl. 13:41

Kære Rune Jensen

Jeg indrømmer blankt at jeg kun har skimmet dine sidste 2 indlæg, de virker til at være skrevet i rasseri og de virker ikke til at være værd at fordybe sig i.

Jeg vil hjertens gerne have en saglig debat med dig, men dine indlæg bærer præg af et indebrændt had af for mig ukendte dimensioner. Hvis du falder ned til jorden og er villig til/har mulighed for at debatere emnet uden at det får dit sind i kog en anden dag, så stiller jeg glædeligt op. Dog er dette måske ikke det rette sted.

Indtil da vil jeg ønske dig en god dag og ytrer mit håb om at du kommer af med alt den negative energi du lader til at bære rundt på.

De kærligste hilsner, Tobias Volfing

17
12. februar 2018 kl. 12:37

I Danmark er der kun èn der bestemmer - Folketinget!

Teoretisk set ja - men problemet er at reelt er magtens tredeling demonteret i Danmark.

Dels fordi vi som regel har regeringssamarbejder der enten har flertal, eller som skaffer sig et parlamentarisk grundlag for at have det - på den måde bliver den udøvende magt også den lovgivende.

Og så har man givet mange ministerier alt for meget magt, således at rigtig meget lovgivning udelukkende baseres på betænkninger udformet af ministerierne.

Dommerstanden er også problematisk, da den ikke er valgt af folket, men ansat af statsapparatet, hvorfor den mange gange vil have forkærlighed for at beskytte statens interesser, eksempelvis ved sager mod Skat, eller sager der har med statens sikkerhed at gøre.

Så dels burde vi have et tokammersystem, valgt separat, dels burde vi have en uafhængig forfatningsdomstol.

11
12. februar 2018 kl. 10:14

...indtil de, der forvalter det, skider på det.

Og vælgernes hukommelse er kort, og skræmmepolitik (UH, de ISIS-krigere!) er desværre effektiv.

Så man genvælges demokratisk, trods det at man aktivt underminerer demokratiets og lovgivningens spilleregler.

10
11. februar 2018 kl. 14:50

En justitsminister der bryder loven. Hvor betryggende.....

Morten Bødskov (S) mfl. slap i sin tid også fra den fabrikerede nødløgn (Christiania-sagen) ..https://www.dr.dk/nyheder/politik/overblik-saadan-blev-embedsmaend-frifundet-trods-loegn

Trist at et justitsministerie i fuld offentlighed bevæger sig så rundt så langt ud i vildnisset.

8
10. februar 2018 kl. 22:24

I bund og grund er det vel blot et tokammersystem. Det har vi afskaffet herhjemme, fordi det gjorde det for svært at lave nye love.

Hvilket i bund og grund er nødvendigt, når regeringer gennemfører 1 ny lov for hver dag, og ikke gennemtænker konsekvenserne af disse love.

IMO det er alt for nemt for folketinget at lave love, og dermed ikke gennemtænker dem ordenligt.

Ville være en enorm forbedring på systemet, hvis man genindførte et 2 kammer system, som så mange andre lande bruger - for gode grunde.

6
10. februar 2018 kl. 13:15

Jeg så hellere at der blev indført en slags Folketribun som i det gamle Rom.

En Folketribun var valgt direkte af folket for et år af gangen og skulle beskytte folket imod den lovgivende forsamling (senatet).

En romersk Folketribun kunne nedlægge veto imod enhver lov, men kunne ikke selv fremsætte love.

En Folketribun i dag, kunne være en slags ombudsbud som udenom det politiske system kunne pålægge embedsmænd til at overholde loven - og med magtmidler som f.eks. dagbøder, fængsel, tvungen afsked i vanære eller fortabelse af ret til pension.

Andre lande har institutioner til at beskytte forfatningen/borgerne. F.eks. Tyskland eller Sverige nu blot for at nævne to af vore naboer.

5
10. februar 2018 kl. 00:28

Men er dit forslag ikke kort fortalt, at du vil have gjort noget, der allerede er ulovligt, ulovligt?</p>
<p>»Præcis, og det er netop pointen. Vi har jo en justitsminister, der fastholder en ulovlig praksis. Det er rimeligt voldsomt. Det er hver dag på alle borgere. Det er organiseret og automatiseret. Han har jo siddet til spørgetime og sagt, at det her kan vi godt fortsætte lidt endnu, så han er tydeligvis bevidst om det.«

Det er >ULOVLIGT< og manden der skal overholde landets love (og EU's) bryder loven. Hvor troværdigt er det. Forslaget fjerner fokus fra at det er ulovligt og der bliver alene kigget på +/-, ikke at justitsministeren åbenlyst bryder loven (EU lovgivningen).

Det er da ufatteligt at vi lever i en retsstat og dem der skal være forbilled, er det helt modsatte. En justitminister der bryder loven. Hvor betryggende.....

3
9. februar 2018 kl. 15:33

Det er for at give yderlige pres og give mere omtale/opmærksomhed. Fra artiklen:

Hvorfor ikke bare køre den gennem Folketinget?»Det handler om at gøre begge dele. Vi taler jo allerede om det i Folketinget, men det er en sag, der slet ikke får nok opmærksomhed i medierne eller befolkningen.

2
9. februar 2018 kl. 13:49

Hvorfor fremsætter Alternativet ikke bare lovforslaget?

1
9. februar 2018 kl. 13:09

Eller - forslaget er rigtig godt. Det er bare en dum og latterlig situation vi er havnet i.