Borgerforslag sætter spørgsmålstegn ved politiets evner: »Vi vil genskabe den digitale tryghed«

25. maj kl. 03:357
Politi
Illustration: Rigspolitiet.
Der mangler politisk fokus på hvad borgerforslaget kalder moderne pirateri, lyder det fra en direktør, der i flere omgange har oplevet hackeres negative opmærksomhed. Uden at opleve interesse fra politiet.
Artiklen er ældre end 30 dage

It-kriminelle har det for nemt, når de lykkes med at ramme danskere og danske virksomheder med ransomware, trusler om datalæk og helt gemen internetkriminalitet. Sådan lyder det i et borgerforslag stillet af blandt andre direktøren for Real Mæglerne, Preben Merrild Angelo, der to gange har oplevet at de virksomheder han var direktør for blev hacket.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
26. maj kl. 12:55

jeg tror politiet kan gøre en hel del, hvis de kan/vil.

I DRs podcast Bitcoin-bedraget, fremgår det tydeligt hvordan tysk politi undersøger denne form for kriminalitet og får samarbejdet med både øvrigt EU politi og politi i Ukraine for at opklare forbrydelserne

alt imens dansk politi sidder på hænderne

6
26. maj kl. 00:52

Når man nu erkender at vi er magtesløs, over for det vilde IT østen, kunne man i det mindste give befolkningen lov til at lave modangreb:

Betal et hackerfirma for at angribe hackerne

Når vi så har USeanske våben-tilstande på IT området, kan enhver jo se at vi må oprette en kvalificeret myndighed til at tage over; Dømme og afstraffe digitalt.... :)

3
25. maj kl. 09:51

Måske skulle man i stedet sætte spørgsmålstegn ved de løsninger man vælger vs. de problemer det skaber ?

5
25. maj kl. 12:23

sætte spørgsmålstegn ved de løsninger man vælger

Dette er bestemt ikke velset.

På det digitale område har man mere eller mindre konsekvent ignoreret de faglige indspark, og istedet købt ind på sælgernes luftkasteller.

Det spiller også ind i historien om de manglende forretningsplaner, som Martin Ernst skriver om. Man spørger ikke om ulemperne, og man vil ikke måle på konsekvenserne.

Udenfor dette område har vi senest set blodkarskandalen, som jeg også ser som et resultat af at man fjernede fagligheden fra ledelsen i 90'erne.

4
25. maj kl. 11:39

Det udelukker vel at man kunne have et politikorps som opklarede forbrydelser?

Måske skulle man tilbyde politiet at de må overvåge it-kriminelle ulovligt ved at masselogge os alle... det er politiet typisk ret glad for, og justitsministerierne det seneste årti har da mange gange sagt at det er deres bedste våben og uundværdigt...

Spøg til side, så burde vi helt enkelt sætte endnu flere spørgsmålstegn ved politiets evne til at opklare kriminalitet uden ulovlige og krænkende midler.

Jeg ser da en ret nem udvej: drop at bruge penge på overvågning, invester dem i stedet i politiets afdeling for cyberkriminalitet.

1
25. maj kl. 08:07

I hovedparten af disse sager kan politiet ikke gøre ret meget. Hovedparten af de IT-kriminelle sidder i åbne kontor landskaber eller på hjemmekontoret i lejligheden i Skt. Petersborg, Moskva eller et tredje sted. Alle steder som ikke har udleveringsaftaler med Danmark, ej heller har lyst til at bidrage i dansk / international IT-kriminalitets efterforskning.

Det afhænger i stedet af virksomhedernes egen prioritering af IT-sikkerhed og have styr på de basale ting: Patch management, teknisk sårbarhedsstyring og konfigurering af diverse overvågnings- og alarmrutiner. Alting noget der koster en hel del penge.

Taget i betragtning af forsikringsselskaber kraftigt øger deres præmier på deres cyberforsikringer (og stiller store krav til IT-sikkerhedsarkitektur), så er der nok ingen vej udenom for danske virksomheder.