Borgere kan ikke logge på tjenester: NemLog-in har driftsproblemer

19. januar kl. 15:243
 Borgere kan ikke logge på tjenester: NemLog-in har driftsproblemer
Illustration: Hisam/Bigstock.
Fejl og ustabilitet i forbindelse med login via NemLog-in, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Opdatering d. 20. januar: Ifølge driftssiden Digitaliser.dk opleves NemLog-in at have kørt stabilt siden i går aftes. Der arbejdes dog fortsat på at dette fortsætter, skrives der.

Der opleves i øjeblikket ustabil drift på NemLog-in, hvor nogle brugere har problemer med at få adgang til digitale tjenester via NemLog-in. Det skriver Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

Driftsproblemerne betyder, at nogle brugere kan have problemer med at logge på offentlige og visse private tjenester med NemID og MitID.

Leverandøren arbejder på højtryk på at identificere problemet og stabilisere driften, skrives der. MitID og NemID kan stadig anvendes på tjenester, som ikke benytter NemLog-in, herunder eksempelvis banker, skriver styrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge driftssiden Digitaliser.dk opstod problemerne i går omkring kl. 13.30. Her var der lange svartider for brugerne.

Kl. 15 i dag skriver supporten samme sted:

»Der opleves stadig fejl og ustabilitet i forbindelse med login via NemLog-in. STS og andre webservice-kald er også påvirket.«

STS står for Security Token Service, som bruger teknologien SAML (Security Assertion Markup Language) til at afgøre, hvilke sites man skal have adgang til. 

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
22. januar kl. 20:54

Breaking News: Det er lykkedes mig at logge på Sundhed.dk.

2
22. januar kl. 18:39

Og søndag 22.1.2023 aften virker NemLog-in igen igen ikke og driftsinformations siden på digitaliser.dk melder om alt OK..... men Digitaliseringsstyrelsens drifts afdeling arbejder nok ikke søndag aften..... OPDATERET, så to minutter efter min første udgave af kommentar står NemLog-in nu som delvis tilgængelig, hvad det så end betyder

1
19. januar kl. 19:11

Så jeps. Oplevede timeout et par gange ved login på tastselv.skat.dk inden der kom hul igennem, meget langsommere end normalt.