Borger.dk klar med responsivt design til januar

1. august 2013 kl. 13:32
Borger.dk klar med responsivt design til januar
Illustration: Adam Fribo.
Borger.dk er ikke den store fornøjelse at bruge på mobile enheder. Det vil digitaliseringsstyrelsen og Netcompany ændre på fra nytår.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Borgernes digitale indgang til det offentlige bliver snart gjort responsiv, således at brugerfladen tilpasser sig til den platform, der logges på fra. Det betyder blandt andet, at de gennemsnitligt mere end 300.000 personer, der ugentligt logger på borger.dk, får en god oplevelse på de mobile platforme.

Det er firmaet Netcompany, der har fået til opgave at levere forvaltning, vedligehold og videreudvikling af borger.dk, og Peter Friis, der er arkitekt på projektet, fortæller:

»Vi arbejder på at implementere de visioner som Digitaliseringsstyrelsen har for borger.dk. Den helt store ting bliver, at det nu får responsivt design. Det vil gøre det nemmere at bruge på mobilenheder, og det er meningen, at det skal være klar samtidig med, at NemID kommer til mobile platforme,« siger Peter Friis til Version2.

Den store overhaling af borger.dk kommer også til at indeholde en optimering af sidens søgefunktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi vil gøre det nemmere for borgerne at finde relevante kontaktoplysninger til det offentlige,« siger Mette Thykjær fra digitaliseringsstyrelsen, der er SCRUM produktejer for borger.dk.

Netcompany og digitaliseringsstyrelsen satser på at have den responsive version af borger.dk klar til lancering omkring udgangen af 2013, så det er klart når Nets lancerer den mobile udgave af NemID omkring april 2014.

»Vi vil være klar, så det bliver os, der venter på dem,« siger Mette Thykjær til Version2.

Denne artikel er en del af Version2's sommertour, hvor vi flytter redaktionen ud til en stribe danske it-firmaer. Se hele tour-kalenderen

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger