Borger.dk giver single sign-on til danskerne

IT- og Telestyrelsen og NNIT skal udvide borgerportalen Borger.dk, så det til oktober bliver muligt at benytte alle tjenester med et enkelt login. Det vil koste skatteyderne et tocifret millionbeløb.

Til oktober skal det være muligt for borgerne at benytte offentlige webbaserede tjenester med et enkelt login. Det sker ved at give borgerportalen Borger.dk et løft til en pris på et tocifret millionbeløb. Det skriver Business.dk.

Hver borger får en "Min side" på portalen, hvorfra alle tjenesterne kan benyttes.

Borger.dk gik i luften i januar 2007, og portalen benyttes af omtrentligt 100.000 brugere om ugen.

Aftalen mellem IT- og Telestyrelsen og NNIT omfatter udviklingen af grænseflader, hvor igennem myndigheder kan udbyde deres borgertjenester gennem Borger.dk. Regeringens digitaliseringstrategi siger, at alle offentlige myndigheder skal være at finde på borgerportalen senest i 2012.

Hos NNIT er der glæde for aftalen.

»Vi har arbejdet målrettet på at få fodfæste på markedet for offentlig IT, og vi ser aftalen som det endelige gennembrud,« siger Lars Andersen, salgschef hos NNIT, til Business.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anonym

De mener påtvinger single-signon uden nogen former for sikkerhed til borgerne !

Borger.dk er jo et single-point-of-trust-failure som aldrig bør komme i nærheden af borgernes data. Portaler hører hjemme client-side, hvis der skal være blot et minimum af sikkerhed.

Det er ikke NNITs fejl at Digital Forvaltning ikke kan finde ud af at udvise et minimum af hensyn til borgerne.

  • 0
  • 0
#4 Morten Winther

Nu er det efterhånden 2½ år siden at man fravalgte WSRP som integrationsform i den offentlige integrationsmodel som også nævnt her på version2:

http://www.version2.dk/artikel/3804-staten-dropper-aaben-standard-i-ny-p...

Tilbage står vi med link og iframe integration som de to integrationsformer.

Hvis borger.dk skal blive en succes må det forudsætte mere avancerede integrationsformer baseret på åbne standarder. Glæder mig til at se hvordan dette udvikler sig.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere