Bombetrussel lægger Digitaliseringsstyrelsen øde i 3 timer

6. august 2013 kl. 15:018
En formodet bilbombe fik tirsdag formiddag politiet til at afspærre store dele af det indre København. Alle medarbejdere i Digitaliseringsstyrelsen blev evakueret.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En bombetrussel førte tirsdag formiddag til, at et større område i indre København blev afspærret af politiet.

Dette betød, at Digitaliseringsstyrelsens cirka 140 ansatte måtte nedlægge arbejdet i tre timer og forlade deres kontorer på Landgreven.

»Politiet var i området i tre timer, og evakueringen tog den sidste time,« skriver kommunikationsrådgiver fra Digitaliseringsstyrelsen Geske Fischer-Hansen i en e-mail til Version2.

Bombetruslen skyldtes ifølge Poltiken.dk en mistænkeligt udseende bil i et nærliggende parkeringshus. Bilen havde ledninger hængende ud fra undersiden, og ejermanden har siden forklaret Politiken, at der angiveligt var tale om et "videnskabeligt eksperiment."

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
7. august 2013 kl. 11:26

Nu var der jo ingen bombetrussel!! Der var nogen, der syntes det så mistænkeligt ud med ledninger ud af en bil, men ingen har jo truet med nogen bombe.

8
7. august 2013 kl. 11:35

Der står ingen steder at en trussel skal leveres mundtligt eller skriftligt. Men hvis vi - sprogligt - skal kigge på konstruktionen, så er der en mistanke om en bilbombe, og den mistanke bliver behandlet som en trussel. En trussel værende en ting, handling eller begivenhed, der potentielt er til fare for et større antal mennesker i den umiddelbare nærhed. Altså er der tale om en bombetrussel.

6
7. august 2013 kl. 03:55

Hvis een bombetrussel lammer i 3 timer, og hvis vi antager at det samme er gældende for Christiansborg som for digitaliseringsstyrelsen, så vil det kræve 8 bombetrusler i døgnet i op til 4 år at sikre borgerne fred og ro for en given regering. Det må være muligt at implementere den løsning, komplet med CO2 regnskab, for en relativt lille sum penge.

På den anden side så finder de nok bare et andet sted at obstruere almindelige mennesker, og så kan det jo være lige meget.

Tanken var ellers interessant.

5
6. august 2013 kl. 20:55

Ethundredeogfyrre ansatte?? Tænk sig dog, hvis disse mennesker skrev solid kode i stedet for .. ja, hvad pokker det end er, de laver derinde.

Nå, den gode nyhed er vel, at de ikke kunne anrette skade i løbet af de tre timer.

4
6. august 2013 kl. 18:16

Manden med opfindelsen ville ikke fortælle om den af frygt for at andre stjæler hans ide. Det er en strategi jeg har oplevet flere gange når jeg har været til diverse iværksætter arrangementer. Når jeg spørger ind til hvad folk arbejder på klapper de i som østers. Så kan jeg pakke mit ønske om at hjælpe dem sammen. En helt forfejlet strategi hvis du spørger mig. Gode ideer er der overflod af, folk der rent faktisk fører dem ud i livet successfyldt, det er det der er dem der gør det svære.

I det her er det en tragisk forpasning af en gylden mulighed. Medierne står på spring, manden har hele danmarks øre. Og så smider han det hele på gulvet. Han skulle have fortalt alle detaljer til enhver der gad lytte i stedet. Så ville han have fået medieomtale der ellers ville koste millioner.

3
6. august 2013 kl. 17:01

Familiemedlemmer blev evakueret. Og miséren var en svensk opfinder, der er på vej med et patent for el-bilers opladning. Vide andre kilder.

Det er en lidt sen nyhed. Nyhederne klokken 12, på TV2 handlede ikke om andet.

Mvh Tine

1
6. august 2013 kl. 15:09

Der er vist en skribent der har været lidt for hurtig på tasterne med overskriften :) Et 'r' for meget :)

2
6. august 2013 kl. 15:22

... eller også var det redaktørens bessermachen-iver, der fik sneget det ekstra r ind. Tak for at gøre opmærksom på det - næste gang vi rammer galt på tastaturet, er du velkommen til at skrive direkte til journalisten ved at klikke på navnet i bylinen.

Vh Morten, Version2.