Nye fejl i opsætningen af Skatteministeriets gamle ejendomsvurderingssystem står i vejen for tilbagebetalingen af de 150 millioner kroner, som tusindvis af boligejere har betalt for meget i grundskyld.
I maj sidste år kom det frem, at 29.000 boligejere er blevet opkrævet for meget grundskyld på grund af to fejl i det gamle system.
Og selvom der er enighed om, at borgerne skal have pengene tilbage, kan man læse i et nyt aktstykke, at sagsbehandlingen er sat på pause på grund af nye fejl.
»Skatteministeriet er i forbindelse med Skatteforvaltningens arbejde med udredning af de ovenstående fejl 1-2 blevet bekendt med en række nye systemfejl relateret til vurderingssystemets opsætning. De nye systemfejl indebærer, at den planlagte sagsbehandling er sat i bero, da det er en forudsætning for rettelsen af de oprindelige fejl, at de nye systemfejl rettes først,« skriver skatteminister Morten Bødskov (S) i et nyt aktstykke til Folketingets Finansudvalg.
Ifølge ministeren kan man ikke fortsætte med at behandle sagerne, før de nyopdagede fejl er rettet, da man ellers kan komme til at træffe forkerte beslutninger.
»Det er foreløbigt estimeret, at over halvdelen af ejendommene, som er påvirket af fejl 1-2 under serviceeftersynet, ligeledes er berørt af disse nye systemfejl. Såfremt de nye systemfejl ikke rettes, før sagsbehandlingen af ejendomme omfattet af serviceeftersynet påbegyndes, risikeres det, at eventuelle afgørelser i sagerne under serviceeftersynet foretages på et fejlagtigt grundlag,« skriver ministeren.
7.000 ekstra ejendomme - og der kan komme flere
Siden man gik i gang med at rette op på de 150 millioner kroner i forkert grundskyld, er der desuden dukket nye informationer op, der tyder på, at beløbet måske kan blive noget større.
KMD har nemlig opdaget, at tusindvis af flere boliger er berørt af de tekniske fejl.
»Der orienteres desuden om, at KMD, som er den eksterne it-leverandør af Skatteforvaltningens vurderingssystem, siden tilvejebringelsen af akt. 142 har identificeret yderligere 7.000 ejendomme, som er berørt af fejl 1-2 i serviceeftersynet,« skriver ministeren og understreger, at endnu flere ejendomme og boligejere kan have været ramt af fejlene i det gamle system.«
»Det betyder, at der nu er tale om anslået 36.000 berørte ejendomme. Det kan ikke udelukkes, at dette tal vil stige yderligere.«
Skatteministeriet arbejder netop nu på et nyt ejendomsvurderingssystem, der skal it-understøtte de nye boligskatteregler.
Begge dele forventes at være fuldt implementeret i 2024.