Boligadvokater: 50.000 danskere skal have erstatning for tinglysningskaos

Danske Boligadvokater har fået fri proces til at føre en erstatningssag for de danskere, der har tabt penge på forsinkelsen ved overgangen til digital tinglysning.

Op mod 50.000 danskere kan samlet have mistet mellem en halv og en hel milliard kroner på de forsinkelser, der ramte boligmarkedet, da den digitale tinglysning blev taget i brug i august 2009. Nu vil Danske Boligadvokater føre en erstatningssag, skriver Ekstra Bladet.

Advokatforeningen arbejder derfor på at få så mange ramte danskere som muligt samlet i et fælles søgsmål, som foreningen har fået fri proces til at føre.

»Vi tror på sagen, ellers ville vi ikke prøve den af. Vi mener, vi har en god sag, fordi selve tilrettelæggelsen var exceptionelt dårlig fra statens side. Man har løbet store risici undervejs i forbindelse med implementeringen, og det er fatalt at regulere et så indgribende samfundsområde med venstre hånd uden at sørge for at prøve det af inden,« siger formand Jan Schøtt-Petersen fra Danske Boligadvokater til Ekstra Bladet.

Tinglysningsprocessen blev ramt af flere problemer, fordi der både skulle digitaliseres gamle sager, indføres et nyt it-system og omlægges en organisation fra de lokale domstole til et fælles center, og da processen blev ramt af forsinkelser og uforudsete problemer med blandt andet oplæring i det nye system, blev tusindvis af ejendomshandler forsinket.

Læs også: Digital Tinglysning: Derfor gik det så galt

Ifølge Danske Boligadvokater har de berørte danskere typisk tabt mellem fem og 15.000 kroner på den langtrukne sagsbehandling, men enkelte kan have tabt op mod 100.000 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere