Boghandlergigant dropper Android-tablet

Illustration: Android Logo
Den pressede amerikanske boghandlerkæde Barnes & Noble opgiver nu at have sin helt egen Android-tablet og satser på rene e-bogslæsere.

Boghandlerkæden Barnes & Noble dropper nu de Android-baserede tablets, som kæden har forsøgt at udnytte til at få en større bid af markedet for e-bøger. Det skriver Reuters.

Barnes & Noble lancerede flere udgaver af den Android-baserede Nook-tablet, som skulle være en direkte konkurrent til onlinerivalen Amazons Kindle-tablets. Amazon har dog tilsyneladende haft større held med at sælge sine Kindle-tablets baseret på Amazons egen variant af Android, end Barnes & Noble har haft med Nook.

Ifølge Reuters har Barnes & Noble i løbet af det seneste regnskabsår lidt et tab på cirka 2,6 milliarder kroner på Nook-eventyret, fordi selskabet har været tvunget til at sænke priserne, og fordi forhandlerne ikke har kunnet sælge enhederne.

Barnes & Noble dropper nu helt at lave dets egne Android-tablets, men vil i stedet finde partnere på tablet-markedet. Selskabet vil også fortsætte med at sælge dets egne e-bogslæsere i Nook-serien, som ikke er deciderede tablets, men dedikerede e-bogslæsere baseret på elektronisk blæk.

Læs også: Barnes & Noble går i patentkrig mod Microsoft om Android

Læs også: Barnes & Noble beder myndighederne undersøge Microsofts Android-patentkrig

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Steen Eugen Poulsen

Jeg kan bedre se fidusen i egen e-ink tablet, men sin egen "tablet"? virker lidt som spild af penge.

Det er en bogforretning ikke en hardware forretning. B&N har jo aldrig haft en chance for at skabe et økosystem omkring hardwaren.

  • 0
  • 1
#4 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Nook blev tydelig til, da Kindle netop var kommet på markedet og virkede som Next Big Thing for alle. Kindle virkede en anelse spartansk, så man lagde lidt ekstra i Nook og prøvede at overhale. Jeg boede i USA på det tidspunkt, og alle B&Ns og plakater rundt omkring i NYC var ret klar omkring budskabet om, at det var den bedre Kindle. Barnes & Noble har naturligvis ikke helt samme inerti som Amazon.

  • 0
  • 0
#5 Jens Holm

Barnes og Noble skulle sælge deres Ebogslæser udenfor USA, det ville være et godt salgshit. Nook'en var den bedste allround ebogslæser, og eneste konkurrent varKindle, der staddig ikke læser epub. Også i dag ville jeg vælge Nook hvis de sendte til DK

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere