Bøvlet Baby-ID: Kirkeministeriet udsætter NemID på personregistrering.dk
Ateister, muslimer, buddhister og jøder skal på grund af NemID-bøvl troppe op på Folkekirkens kirkekontor få at få navngivet deres børn.
Selvbetjeningssiden personregistrering.dk er ellers netop lavet til at nybagte forældre kan gå ind og registrere deres børn, men siden er ikke integreret med NemID, og derfor må de nye forældre stille på kirkekontoret for at få navngivet den lille ny.
Det skriver politiken.dk
Det er Kirkeministeriet, der har valgt ikke at udskyde integrationen af NemID på siden.
»Vi har valgt at udskyde understøttelsen af NemID på hjemmesiden af økonomiske grunde. Personregisteret arbejder i øjeblikket på at opdatere deres systemer, og indtil det er på plads, må man undvære NemID på personregistrering.dk«, siger Kirkeministeriets it-chef Torben Stærgaard til nyhedsbureauet Newspaq.
Den er Ateistisk Selskab ikke helt med på.
»Jeg synes det er noget rod. Jeg skal snart selv være far, og det virker da mærkeligt, at jeg som aktiv ikke-troende skal henvende mig til en kirke for at registrere mit barns navn. Og det må også virke forkert for medlemmer af andre trossamfund end Folkekirken, at det er et helt andet trossamfund end deres eget, der foretager den officielle registrering«, siger Stinus Lindgreen, der er formand for Ateistisk Selskab til nyhedsbureauet.
Stinus Lindgreen mener, at staten skulle benytte lejligheden til helt at flytte opgaven med opdatering af personregisteret helt væk fra kirkerne og over i kommunerne.
»I Sønderjylland har kommunerne helt siden 1864 stået for registreringen af navnene, og det gør de fint. Det kunne landets øvrige kommuner også sagtens gøre«, siger han.
Kirkeministeriets it-chef oplyser, at der formentligt går halvandet år endnu, før danskerne kan registrere deres babyer med NemID.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.