Børnehaver tvunget til 'billig' indkøbsordning: 10.000 kroner for en pc

12. marts 2010 kl. 10:4537
En tvungen indkøbsordning i Københavns Kommune betyder, at den billigste computer, en institution kan købe, koster 8.400 kroner plus moms. Det er alt for dyrt og lænser budgettet, mener fagforening.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den fælles indkøbsordning i Københavns Kommune skulle egentligt skaffe de kommunale børne- og fritidsinstitutioner de bedste priser på markedet. Men i praksis er det gået anderledes.

Skal en institution købe en computer, starter prisen nemlig ved 8.400 kroner plus moms, hvilket er dyrere, end hvis der blev købt ind helt normalt i en butik. Det skriver Politiken.

Men de kommunale institutioner er tvunget til at bruge den fælles indkøbsordning, og det er en tjenesteforseelse at købe ind billigere andre steder. Den paradoksale situation er ifølge Landsforeningen for Socialpædagoger meget frustrerende for de ansatte, som må lade de høje udgifterne til it-udstyr gå ud over resten af budgettet.

For at komme på kommunens intranet kræver kommunen også, at institutionerne får netforbindelse gennem indkøbsordningen og binder sig i tre år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der bliver givet tilskud til halvanden computer om året, men det rækker sjældent til at dække behovet. Alle indkøb derudover skal institutionen selv dække med midler fra andre poster.

»Både institutionsleder og souschef skal dagligt bruge en computer. Tillidsrepræsentanten skal have adgang til en, og personalet kan også have administrative opgaver i dagligdagen, som kræver adgang til en pc,« forklarer formanden for LFS, Jan Hoby, til Politiken.

37 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. marts 2010 kl. 10:59

Der skulle vist være et smuthul: Hvis der er særlige krav til computeren, som ikke kan løses med de tilbudte maskiner, så kan institutionen handle hos en anden leverandør.

Så måske skulle man overveje at finde nogle særlige behov frem...

Der må have været nogle beslutningstagere, på nogle pragtfulde “studie rejser” betalt af leverandøren, for at en så høj pris accepteres?

VH Nicholas Colding

2
12. marts 2010 kl. 11:14

alternativt kunne man forestille sig at kommunen får sin bid af den høje pris.

motivet kunne være at få tilskuddet til institutionen skrabet ind igen, når de er "tvunget" til at handle den vej.

5
12. marts 2010 kl. 11:30

Fin artikel som rammer ned i et problem som ikke kun Københavns Kommune har. Disse såkaldte fordelagtige indkøbsaftaler florer over det hele bl.a også i Århus kommune og tidligere amt. For seks år siden var jeg admin i en mellemstor institution i Århus amt, hvor vi besluttede at gå uden om indkøbsaftalen og købe vores udstyr andetsteds, vi sparede 30-40 %. Dengang som nu var/er det mig ubegribeligt hvordan kommunale folk kan indgå så dårlige aftaler, der virker direkte amatøragtige. Hvor meget kan i "tjene" ved at gå uden om indkøbsaftalerne, har i regnet på den?, der er jo ingen grund til at smide penge på gaden. Og pengene.....tjaaa det er jo skatteborgerns og dem er vi sat til at forvalte ordentligt...eller hva?

7
12. marts 2010 kl. 12:04

Jens Wedel

og købe vores udstyr andetsteds, vi sparede 30-40 %

Hov, hov ... der er jo også 3 års onsite service .. så der kommer en teknikker inden for 3 timer og påbegynder fejlsøgningen. ....

Jeg er så træt af den slags argumenter, når man kan købe 40% ekstra PC'er, smide dem på et reservedelslager og skifte en PC på 5 minutter.