Børne-smartwatches kan let hackes

Illustration: NCC
Det norske forbrugerråd advarer om, at en række smartwatches, der er designet til børn, har sikkerhedshuller, som gør dem sårbare for hackerangreb.

Det er ifølge det norske forbrugerråd muligt for hackere at spore, smuglytte til og kommunikere med børn, der bærer smartwatches af mærkerne Gator og GPS For Kids. Det skriver BBC.

De intelligente ure fungerer som simple smartphones og lader forældre overvåge og kommunikere med deres børn. Det norske forbrugerråd er dog bekymret over, at urene sender og gemmer data uden kryptering, hvilket gør dem sårbare for hackerangreb.

Det betyder, at fremmede blandt andet vil kunne spore børnene eller få det til at se ud, som om børnene er et andet sted. Forbrugerorganisationen Which har kritiseret urene og sagt, at forældre ville blive chokerede, hvis de kendte risikoen.

Producenterne bag de hacker-sårbare smartwatches har udtalt, at fejlene enten er løst eller bliver håndteret.

Taget af hylderne

Den engelske forretningskæde John Lewis har allerede taget et af de testede smartwatches af hylderne som en præventiv foranstaltning, inden producenterne kan forsikre dem om urenes sikkerhed.

GPS For Kids har udtalt, at sikkerhedsfejlene er blevet udbedret i de nyeste smartwatches, og at de tilbyder opgraderinger til ejere af ældre versioner.

Den engelske distributør af Gator-uret udmelder, at dataene er blevet flyttet til en krypteret server, og at de udvikler en ny sikrere app til deres kunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere