Bluetooth-vibrator optog under sex: Producent bag kalder det ‘en lille bug’

13. november 2017 kl. 12:307
En vågen reddit-bruger tog den kinesiske vibrator-producent med bukserne nede, da vedkommende fandt mystisk lydfil.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En reddit-bruger kaldet ‘tydoctor’ opdagede, at den app, der skulle fungere som fjernbetjening til partnerens Lovense-vibrator, optog, når vibratoren var tændt. Efter nærmere undersøgelser fandt reddit-brugeren en seks minutter lang lydfil.

Filen, 'tempSoundPlay.3gp', viste sig at være en fuld optagelse af den sidste gang, reddit-brugeren brugte den trådløse vibrator på sin kæreste.

»Appen havde lov til at bruge mikrofonen og kameraet, men det var meningen, at det skulle understøtte app-funktionen, der tillader mig at sende lydklip på kommando. Jeg havde aldrig forestillet mig, at applikationen ville optage hele sessionen,« skriver tydoctor, der som en direkte konsekvens af sit eget fund har slettet applikationen fra sin telefon.

»Det er egentlig en skam, for applikationen er den eneste mulighed for at fjernstyre vibratoren,« skriver tydoctor.

’En lille bug’

Og der er ikke meget trøst at hente fra producenten af vibratoren, der skrev et svar til den bekymrede vibrator-indehaver på reddit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Uagtet den pågældende lydfil så er det allerede blevet bekræftet, at der er tale om en lille bug - en midlertidig fil, der oprettes, når man bruger Sound Control-featuren. Din bekymring er forståelig, men bare rolig: Ingen informationer er blevet sendt til vores servere.«

Lovense skriver, at ‘den lille bug’ konkret består i, at cachefilen ikke sletter sig selv efter sessionen, og at den overskrives, næste gang vibratoren bruges, og man vil derfor ikke ende med et helt kartotek af elskovsfiler.

»Vi vil desuden lave en opdatering til den pågældende software, der sørger for, at optagelserne slettes,« skriver Lovense og fortæller, at problemet elimineres med denne opdatering.

Anden gang Lovense er i problemer

Dette er faktisk anden gang, Lovense er ‘blevet taget med bukserne nede', skriver The Register. Hackere har tidligere bevist, at selskabets enheder var sårbare og nemt kunne hackes og aktiveres på afstand. Den sårbarhed blev i sin tid døbt Screwdriving.

Dengang forsvarede selskabet sig med, at Bluetooth generelt ikke er sikkert, og at det vel ikke kunne være verdens undergang, at enheden blev skruet op til niveau 11. Sammenlignet med at få tømt bankkontoen af hackere var det jo ikke så ubehageligt igen, skulle selskabet ifølge The Register have sagt.

Lovense er ikke den eneste sexlegetøjsproducent, der har haft sådanne problemer. Selskabet We-Vibe har for nylig måttet betale 24 millioner kroner i et forlig, fordi selskabet trackede deres brugere.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
15. november 2017 kl. 12:07

Er det egentligt ikke et skoleeksempel på hvorfor apps ikke skal have flere rettigheder end allerhøjst nødvendigt?

Mit eget eksemplel er da jeg havde brug for en lommelygte-app på min gamle telefon. Jeg skulle ned til noget der lignede nummer ti på listen for at appen ikke skulle have adgang til netværk, kontakter, og alt muligt andet.

At den skulle have adgang til kameraet giver god mening for at tænde blitzen, men netværk og kontakter, og andre rettigheder?

Derudover kommer selvfølgelig, som i ovenstående eksempel, hvor meget appen trækker på end hvad de fortæller. Fx bank-appen som ville have gps-adgang for at kunne fortælle hvor nærmeste afdeling kunne findes. Er det nu også det hele de logger?

/Henning

3
13. november 2017 kl. 21:13

... er vi atter blevet lokket af en clickbait-overskrift uden reelt indhold.

2
13. november 2017 kl. 14:36

Det er vel en feature der tillader partneren at afspille et lydklip for at lokke den anden partner til en ny session.

1
13. november 2017 kl. 12:49

... så er alt tilladt... Projekt Sexus vil sikkert være begejstrede - måske ligefrem udlevere dimsen i videnskabens tjeneste?

Gad vide, hvad der står i brugerbetingelserne?