Bluetooth-gruppen vil gøre det muligt at smitteopspore gennem wearables

Illustration: petovarga / Bigstock
Den internationale Bluetooth-organisation arbejder på at gøre wearables til en del af den digitale smitteopsporing. Den første udgave forventes at lande i løbet af få måneder.

Snart kan det blive muligt at foretage smitteopsporing af coronavirus ved hjælp af wearables med bluetooth-teknologi. Det er i hvert fald ambitionen fra organisationen Bluetooth Special Interest Group (SIG), der er gået i gang med at arbejde på en ny specifikation på området.

Det skriver The Register.

Bluetooth-organisationen består af flere internationale virksomheder, der i fællesskab sørger for at vedligeholde og udvikle bluetooth-teknologien.

Ifølge gruppen kan potentialet af den digitale smitteopsporing forbedres, hvis wearables såsom armbånd kan komme til at spille sammen med de bluetooth-baserede smartphone-apps til smitteopsporing, der er blevet lanceret i flere lande herunder Danmark.

Planen fra gruppen er, at det skal være muligt at koble wearables til en smartphones smitteopsporings-app, hvorefter appen vil give besked, hvis personen med armbåndet har været i kontakt med corona-smittede - ligesom det fungerer med smartphones i dag.

Bluetooth-gruppen mener, at man ved at understøtte wearables i smitteopsporingen vil have nemmere ved at adressere de grupper i befolkningen, som ikke har en smartphone selv - såsom yngre skolebørn.

»Der er flere befolkningsgrupper, der er kritiske i forhold til at håndtere spredningen af sygdomme som COVID-19, hvor der samtidig er en relativt lav udbredelse af smartphones. Det skaber en udfordring for smitteopsporingsløsninger, der er smartphone-baserede. Vi mener, at man ved at inkludere bærbare enheder vil få en effektiv metode til at udvide rækkevidden og understøtte disse vigtige grupper,« siger Elisa Resconi, der er fysikprofessor ved Münchens Tekniske Universitet i en meddelse på Bluetooth-organisationens hjemmeside.

Ifølge The Register forventer organisationen, at den første udgave af specifikationen vil blive præsenteret i løbet af »få måneder«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere