Blue Water Shipping ramt af it-angreb: Lukker egne systemer ned

Illustration: Bigstock/Rost-9
Et it-angreb mod Blue Water Shipping har fået virksomheden til at lukke ned for en række it-systemer.

Et af Danmarks største logistik- og transportfirmaer Blue Water Shipping har lukket en række af sine it-systemer ned, efter at hackere har forsøgt at angribe virksomhedens systemer.

Det skriver Jydskevestkysten.

I en pressemeddelelse oplyser Blue Water, at virksomheden opdagede mistænkelig aktivitet på sine it-systemer fredag den 11. september. Efter at have sat gang i sine sikkerhedsprocedurer, blev it-angrebet identificeret, og som resultat af det blev en række it-systemer lukket ned for at beskytte selve systemerne og virksomhedens data.

»Vi tager it-sikkerhed meget alvorligt, og derfor reagerede vi også konsekvent, da vi i vores systemer konstaterede uregelmæssigheder, der indikerede forsøg på it-angreb. Cyber-kriminalitet er desværre et ganske udbredt og voksende problem, og da konsekvenserne af et angreb kan være meget omfattende, anser vi det for nødvendigt at lukke vores systemer ned,« siger Flemming Busch, CFO hos Blue Water i pressemeddelelse.

Ifølge Blue Water er det primært den internetbaserede kommunikation med kunder og samarbejdspartnere, der er påvirket af nedlukningen, imens den transportmæssige drift har været upåvirket.

Blue Water havde tirsdag ikke afsluttet analysearbejdet af hændelsen, men virksomheden har været i kontakt med eksterne sikkerhedseksperter, som vurderer, at et ransomware-angreb er blevet forhindret.

Onsdag morgen skriver Blue Water på sit website, at shippingfirmaets »hjemmeside og andre it-systemer er midlertidigt ude af drift på grund af sikkerhedsforanstaltninger. Vi arbejder på at genåbne vores systemer så hurtigt som muligt.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere