Blogger: PHP i Microsofts sky ender med katastrofe

Kombinationen af web-sproget PHP og Microsofts sky, Azure, er en katastrofe. Det mener blogger og Python-programmøren Ted Dziuba, der kaldet mødet mellem de to teknologier sygt.

Microsoft bevæbner smådumme PHP-programmører med farlige skydevåben.

Det er i hvert fald det billede, som bloggeren Ted Dziuba bruger i den seneste udgave af sin ugentlige klumme på det engelske it-medie The Register. Til daglig er han programmør i firmaet Milo.com, og gør sig i Python og Java - og han har ikke meget til overs for PHP-programmører eller Microsoft.

»Det, der trækker ved PHP, er, at det tillader mindre erfarne programmører at løse små problemer hurtigt, hvilket er godt for folk, som ikke skaber webapplikationer. Men når Microsoft går i gang med at fortælle folk, at de ikke længere behøver at bekymre sig om skalering, så er der mulighed for en fuldstændig fejlen,« lyder det i klummen, som er skrevet med et glimt i øjet.

Ted Dziuba ser Microsofts tilføjelse af PHP til sky-tjenesten Azure som et forsøg på at konkurrere med Google App Engine, som tilbyder Python og Java i søgegigantens sky.

Men skalering handler ikke bare om at tilføje computerkraft. Det handler i højere grad om at denormalisere database-designet de rigtige steder og erstatte tidskrævende algoritmer og programstumper med hurtigere alternativer.

PHP er i denne sammenligning ligesom et håndvåben, mener Ted Dziuba. I de rigtige hænder kan sådan ét være uskadelig, men i de forkerte kan der begås de frygteligste ting med sproget.

Og på samme måde er der ikke noget galt med PHP. Webtjenester som Yahoo og Digg har draget stor fordel af PHP. Det er mere programmørerne, han ikke kan lide.

Det er ikke retfærdigt at sige, at verden ville være et bedre sted uden PHP, skriver Ted Dziuba, men miljøet omkring sproget kunne godt undvære mere opmuntring, og derfor bekymrer han sig over Azures understøttelse af PHP. Men en ting er sikkert - Microsoft kan være sikker på at få flere kunder i butikken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Ted er bare misundelig over at PHP er så effektivt, og irriteret over at han selv må ting på den besværlige måde når vi andre kan gøre det meget lettere! :)

Hvis han involverede sig i politik ville han sikkert lave en lov som forbød at noget skulle være nemt! :)

Dog har han ret i at der findes mange dårlige programmører derude, men det er da ikke PHP's skyld!

  • 0
  • 0
#3 Hans-Kristian Bjerregaard

PHP er et tveæget sværd. På den ene side er det så nemt at tilgå at nærmest alle kan bruge det. Det gør at rigtigt mange starter med det, incl mig selv, og er derved grobunden for mange yngrer programmører. Ulempen er så at da mange af dem ikke har nogen anden erfaring bliver meget af deres PHP kode sjældent af en særlig høj kvalitet.

Noget helt andet er at det der gør PHP nemt at tilgå er at man f.eks. ikke har et stærk typesystem hvilket giver problemer når man skal lave noget mere serriøst i det. PHP prøver også at være et sprog der kan det hele så man både kan scripte, arbejde objektorienteret og fra PHP 6 prøver det også at være funktionelt. Ulempen er at selve sproget, bla. pga. dets brede, ikke understøtter programmøren i at lave god kode (som f.eks. python gør). Snarere tværtimod kan du slamkode dig rundt i tre paradigmer, lade dine variabler skifte type undervejs og dynamisk ændre værdien af konstanter (dog kun indtil PHP 5.3). Dette gør at PHP og en uerfaren programmør er en farlig kombination.

Så jeg må være helt enig med Ted.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere