Blogger om hemmeligt Microsoftprojekt: Hyppige Blue-opdateringer gælder hele Windows-platformen

8. februar 2013 kl. 13:022
Microsofts Blue-projekt omfatter angiveligt opdateringer til både cloud-tjenesterne til Windows, mobilplatformen og serverplatformen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft kan være på vej til at sætte mere hyppige opdateringer til selskabets kerneprodukter i Windows-familien i system. Indtil videre er Microsofts 'Blue'-projekt stadig hemmeligt, men en intern kilde oplyser ifølge mangeårig Microsoft-observatør Mary Jo Foley, at projektet dækker hele platformen.

Blue er ikke mere hemmeligt, end at det er blevet indirekte bekræftet gennem blandt andet LinkedIn-profiler for Microsoft-ansatte, men Microsoft har ikke officielt meldt ud, at projektet eksisterer, eller hvad det går ud på.

Hidtil har det forlydt, at Blue dækkede over en større opdatering til Windows 8, som angiveligt skulle betyde, at der fremover ville komme årlige opdateringer til Windows.

Ifølge en intern kilde hos Microsoft, så spænder Blue imidlertid bredere, skriver Mary Jo Foley.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blue vil nemlig også medføre, at der kommer større opdateringer til Windows Phone 8, cloud-tjenesterne til Windows, som eksempelvis Skydrive, og til Windows Server.

Det præcise indhold af opdateringerne er ukendt, men det ventes blandt andet, at opdateringen af Windows vil omfatte nye versioner af de applikationer, Microsoft leverer sammen med Windows 8, samt en opdateret kerne, der skulle give bedre batteritid for bærbare enheder.

Microsoft har hidtil lanceret nye versioner af dets produkter med en cyklus på cirka tre år, men selskabet har flere gange sagt, at der nu skal satses på mere hyppige, men mindre opdateringer. Den nye Office 365, som Microsoft har lanceret til forbrugere og senere på måneden til virksomheder, vil flytte brugerne over på et abonnement, som gør det muligt for Microsoft at udsende nye softwareversioner til brugerne løbende.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. februar 2013 kl. 13:58

Kære Gud, lad Blue være Microsofts måde at skifte til auto-update for Internet Explorer. Tak.

2
9. februar 2013 kl. 22:48

IE bliver i dag auto-opdateret til seneste version, som er understøttet af OS.

IE to Start Automatic Upgrades across Windows XP, Windows Vista, and Windows 7https://blogs.windows.com/ie/b/ie/archive/2011/12/15/ie-to-start-automatic-upgrades-across-windows-xp-windows-vista-and-windows-7.aspx

Internet Explorer 10 Delivery Through Automatic Updateshttps://technet.microsoft.com/en-us/ie/jj898508.aspx

Citat: Microsoft will distribute Internet Explorer 10 through Automatic Updates and the Windows Update and Microsoft Update sites. Internet Explorer 10 will be available for users of the 32-bit and 64-bit versions of Windows 7 Service Pack 1 (SP1), and 64-bit version of Windows Server 2008 R2 SP1.