Blockchain-baseret handelsplads med Nordea i ryggen går i luften

Illustration: Rioviertoy/Bigstockphoto.com
Pilotkunder foretog i dag første 'live' handel på blockchain-handelspladsen Wetrade, som bla. Nordea er medstifter af.

I dag gik den blockchain-baserede platform Wetrade i luften, da kunder foretog de første handler. Blandt medstifterne er Nordea og en række andre europæiske banker.

»Platformen Wetrade skaber tillid i handelssystemet og afhjælper den catch 22-situation, der opstår i starten af processen. Skal man som sælger levere produkterne, før betalingen modtages, eller som køber betale, før produkterne modtages? Det var den type grundlæggende behov, vi ønskede at afdække, før vi gik videre,« siger Patrik Zekkar, leder af Trade Finance & Working Capital Management i Nordea, i en pressemeddelelse.

»Det er første gang, at denne form for blockchain-teknologi anvendes i denne målestok. Projektet har kørt i halvandet år, og det er et stort gennembrud, at vi nu kan tilbyde transaktioner baseret på blockchain-teknologien i hele Europa.«

Målet er fuldautomatisering

Visionen er at skabe en fælles platform, hvor både små og store virksomheder kan handle på en hurtig, nem og gennemsigtig måde. Målet er at automatisere handelsforløbet fuldt ud og forbinde hele økosystemet for handel. Med lanceringen af platformen, er den første bankgaranterede handelstransaktion nogensinde gennemført i et europæisk blockchain-netværk med mange deltagere, mener Nordea.

Traditionelt har små og mellemstore virksomheder været nødt til at afveje fordele og ulemper mellem at bære risikoen ved en handel, som at købe risikoafdækning eller måske undlade at udnytte en forretningsmulighed.

Med blockchain-teknologien sendes betalingsinstrukser automatisk til køberens bank, så snart betingelserne i kontrakten er opfyldt. På den måde minimeres risikoen for forsinkede betalinger, som kan koste både køber og sælger dyrt.

»Platformen er et kontrolleret og gennemsigtigt miljø, der fjerner ukendte faktorer i handelsprocessen og skaber tillid. Det er dog ikke kun teknologien, der giver kunderne større sikkerhed og gennemsigtighed. Der er også fastlagt regler og en juridisk struktur, der beskriver betingelserne for at anvende Wetrade. Det er et juridisk grundlag, der skaber tryghed,« siger Magnus Montan, som er leder af Business Banking i Nordea.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenn Nielsen

Jeg mener; det er jo ikke kun handel med værdipapirer f.eks. Panamapapers, Nigeriabreve og lignende.

Det virker som om det er fysiske varer af enhver beskaffehed.

Og det store spørgsmål er: Hvordan vil Nordea sikre sig at det er varer de kan stå inde for varerne.

Det ville være smart hvis de kunne garantere at alle varer handlet var politisk korrekte varer.

Men ideen er go' nok: At lade nogen man stoler på garantere handlen.

K

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere