Blizzard-spilchef: Det er snyd at koble mus og tastatur til en spilkonsol

7. februar 2017 kl. 13:06
Blizzard-spilchef: Det er snyd at koble mus og tastatur til en spilkonsol
Illustration: Blizzard.
Flere spiludgivere arbejder på at åbne for at lade pc- og konsolspillere spille mod hinanden, men én af designerne af Overwatch mener, mus og tastatur giver en uretmæssig fordel.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er ikke i orden at spille Blizzards online-skydespil Overwatch på en spilkonsol med et tastatur og mus. Det mener i hvert fald chefen for udviklingen af spillet, Jeff Kaplan, som vil have spilkonsolproducenterne til at tage stilling til de alternative inputenheder, skriver Ars Technica.

Spilkonsoller som Playstation og Xbox har i årevis benyttet sig af controllere, der kombinerer knapper med små analoge joysticks til styring af spillene. På pc'en bruges typisk mus og tastatur, og det giver en forskel i måden, man eksempelvis bevæger sig og sigter på i et spil som Overwatch.

Men en spilkonsol er i dag stort set den samme hardware som en pc, og Microsofts Xbox One benytter endda en særlig udgave af Windows 10 som styresystem. Derfor findes der også særlige USB-enheder til spilkonsoller, som gør det muligt at tilslutte mus og tastatur.

Vel at mærke ikke til at skrive stødende udsagn om sine modstandere i spillet, men til at give den fordel, der kan være ved at benytte mus og tastatur i et spil, der er justeret til at få input fra en controller.

Vil forhindre tilslutning af mus og tastatur

Flere spilproducenter arbejder på at give spillere fra konsol- og pc-verdenen mulighed for at spille mod hinanden, men i spil som Overwatch, der har ambitioner inden for spil på konkurrenceniveau, kan det være problematisk, hvis en konsolspiller spiller med mus og tastatur mod andre konsolspillere med controllere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor vil Blizzard arbejde på, at spilkonsolproducenterne enten gør mus og tastatur til en nem input-metode på konsollerne, eller gør det helt umuligt at tilslutte udstyret.

Med de nuværende tilslutningsadaptere er det nemlig ikke muligt for spillet at se, at brugeren benytter andet end en controller, da adapteren tager input fra mus og tastatur og sender dem til konsollen som om de kom fra en controller.

Dermed vil en spiller kunne lave hurtige musebevægelser, som en controller ikke ville kunne lave, men spillet kan ikke se, at spilleren bruger en mus til eksempelvis at sigte med. Ofte vil spillet håndtere sigtekornets bevægelser lidt anderledes på en konsol i forhold til en pc, så når man benytter musen i konsolversionen, kan det give spilleren en fordel, som kan betragtes som snyd ud fra balancen i spillet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger