Blev du narret? Her er de bedste it-løgne fra 1. april

2. april 2013 kl. 10:408
Hoppede du i med begge ben? Se hvordan medier og it-virksomheder forsøgte at drive gæk med godtroende it-professionelle.
Artiklen er ældre end 30 dage

En ny dufttjeneste over internettet. Microsoft Live-tiles som halskæde. NemID skal koste 1,7 kroner pr. login.

Fantasien fejler intet, når onlinemedier og it-virksomheder den 1. april traditionen tro forsøger at få læserne til at hoppe på limpinden med historier, der kunne være sande.

Version2 holdt påskelukket 1. april, men linker her til de mest opfindsomme aprilsnarre fra it-land og omegn.

Youtube lukker for upload

Den populære videotjeneste Youtube lukker muligheden for at uploade flere videoer. Nu skal folkene bag bruge de næste 10 år på at finde den bedste video.

Artiklen fortsætter efter annoncen

[video:http://www.youtube.com/watch?v=H542nLTTbu0]

Ny tjeneste: Google Duft (Beta)

»Street Sense-køretøjer har indåndet og indekseret flere millioner kubikmeter af jordens atmosfære,« skriver Google om den nye Google Duft-tjeneste, der byder sansepirrende duftoplevelser som for eksempel våd hund, sauna, havnekaj, durianfrugt og hårspray..

Gmail blue: (Intet) nyt under solen

Google sparer ikke på løjerne, og har lanceret endnu en aprilsnar under navnet Gmail Blue.

»Hvordan kan vi fuldstændig redesigne og gentænkte Gmail - samtidig med, at vi beholder det, helt og aldeles som det var?« lyder spørgsmålet i Google Youtube-film, der er et kærligt drilleri af Microsofts kommende styresystem med kodenavnet Blue.

Artiklen fortsætter efter annoncen

[video:http://www.youtube.com/watch?v=Zr4JwPb99qU]

Brugerbetaling på NemID

Computerworld kunne 1. april bringe nyheden om, at de kendte papkort med NemID-engangsnøgler fremover vil koste 250 kroner.

»Nu forsvinder der jo så heldigvis en relativ tung udgiftspost fra vores budgetter. Så kan det jo være, at vi omsider kan få lønforhøjelse eller en ordentlig personalefest,« udtaler en fiktiv embedsmand fra Digitaliseringsstyrelsen.

Få dine Windows Live-tiles som smart halskæde

Microsoft er tilsyneladende gået all-in og satser nu så meget på, at de såkaldte Live Tiles fra Windows 8 og Windows Phone 8-styresystemerne er så hotte blandt unge trendsættere, at de nu kan fås som halskæde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Sammen med muligheden for at matche din garderobe eller dit humør, giver Windows Phone Locket dig også muligheden for alarm med elektrisk stød, en bacon-steger og konstant videooptagelse, så venner og familie også kan se, hvad du ser,« lyder anprisningen af den såkaldte Windows Phone Locket.

Har du flere eksempler på it-relaterede aprilsnarre? Skriv dem i debatten

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
3. april 2013 kl. 09:24

Sådan en dag har man jo mulighed for at komme ud med sine ønsker og så håbe på, at dem det drejer sig om læser disse og vil gøre det muligt!

#Drupal firmaer giver deres udviklere lov til at hjælpe i danske drupalfora 1 time hver anden uge, så der kan uddannes flere udviklere

@omdsb gør det muligt at downloade #OpenData fra http://www.dsb.dk/kundeservice/under-rejsen/alt-om-stationerne/ så folk kan lave Mashups samt apps

4
2. april 2013 kl. 15:16

DMI skrev, at den kommende hjemmeside ville blive primært sort. Så kunne folk spare på strømmen, fordi en sort skærm ikke bruger så meget strøm.

2
2. april 2013 kl. 12:31

Libre Office annoncerede i går en "hjælpeagent", der sjovt nok forestiller en papirclip. Jeg HÅBER da, det var en aprilsspøg.

1
2. april 2013 kl. 11:15

Angiveligt var mange committere utilfredse med Git og savnede CVS:

Faced with the backlash and drop in contribution, we have no choice. After careful consideration, and extensive discussions with the Eclipse Webmaster, we have decided that we have no choice but to migrate back to CVS. Given resource constraints--the webmaster team cannot support three version control systems--support for Git has been deprecated effective today, April 1/2013.

http://www.eclipse.org/projects/scmcountdown.php