Blev du narret? Her er de bedste 1. april-historier fra it-verdenen

Google Maps designet til Nintendo, morsekode i Gmail, IP-telefoni med en papkop og sponsoropkald om nedbrud i datacentret midt om natten. 1. april var fuld af gode historier fra it-branchen - se dem alle her.

Vanen tro var it-branchen fuld af skøre påfund og forsøg på gratis omtale, da det søndag var 1. april. Version2 har samlet de bedste historier herunder - og giver dig mulighed for selv at bidrage med flere.

Google Maps i 8 bit designet til Nintendo

Google har en tradition for at være meget aktiv 1. april, og dette år var ikke anderledes. Den bedst gennemførte aprilsnar var formentlig en udgave af Google Maps i 8 bit designet til Nintendo.

Den specielle udgave virker med de rigtige kort, og det er således muligt at se København som taget ud af et af klassiske rollespil fra den gamle Nintendo-spillemaskine. Du skal klikke på “Ekspedition” øverst til højre i Google Maps for at se kortet i 8 bit.

Sponseret overvågning af dit datacenter

Tjenesten PagerDuty tilbyder sms- og telefonalarmer koblet på dine overvågningsværktøjer til datacentret. Folkene bag benyttede 1. april til offentliggøre en ny forretningsmodel, hvor tjenesten bliver gratis og i stedet vil tjene penge på annoncer. Hvis du modtager en telefonalarm om servernedbrud kl. 2 om natten, vil PagerDuty ringe dig op og afspille en annonce fra en af selskabets mange sponsorer. Herefter vil du få en besked om, at dit datacenter er gået ned.

Brug flere vinduer og musemarkører samtidig i Chrome

Du kender formentlig problemet med at have alt for mange browser-vinduer og -faneblade åbent samtidig, når du alligevel kun kan arbejde i én fane ad gangen. Det problem har Google løst i Chrome med Multitask Mode, hvor du kan navigere med flere musemarkører i flere vinduer - samtidig. Google kalder det selv for en ambinavigation-revolution.

Brug morsekode i Gmail

Google har skåret et standard QWERTY-tastur ned fra 26 taster til blot 2 ved at benytte morsekode. Med Gmail Tap er det muligt at taste uden at kigge, og du kan endda skrive på to e-mail samtidig.

Tal over Skype med en kop og en snor

Tale- og beskedtjenesten Skype bidrog til 1. april med Skype for String, hvor det er muligt at tale via Skype med en kop og noget snor (med en båndbredde på mindst 5 millimeter).
Ifølge Skype er det muligt at ringe til både mobil og fastnet samt foretage videoopkald, hvis din ven altså er inden for synsvidde.

Nokia Ice: En telefon af is til det nordiske marked

Nokia har udviklet en miljøvenlig mobiltelefon i is. Med udgangspunkt i det nordiske kender Nokia alt til egenskaberne i is, og derfor har det blandt andet været muligt at lave en avanceret touch-skærm udelukkende af frosset vand. Det er dog endnu ikke muligt at tage telefonen med ud fra laboratoriet i længere tid ad gangen.

Spooning er den nye måde at udvikle i par

Du har nok hørt om pair programming og forking, men tjenesten Bitbucket lancerer nu modellen spooning (‘at ligge i ske’) som den nye måde at udvikle effektivt på. Essentielt i modellen er de forskellige teknikker til at placere hinandens arme, når man sidder to udviklere og skriver på den samme kode.

Sony afslører verdens mindste ultrabook

Konkurrencen på markedet for bærbare computere spidser til, og Sony lancerer nu en bærbar pc med en skærm på 0,75 x 1,25 tommer - men med understøttelse af fuld HD og 1080p, hvilket gør det til verdens skarpeste skærm. Den lille computer har 8 GB ram, 3D-grafikkort og drives af et 3 volts Lithium-batteri.

Få en ny server inden for 15 minutter

Amazon anlægger en helt ny vinkel på cloud computing med Amazon Fresh, hvor du ved hjælp af Amazons egne satellitter og moderne logistik kan bestille og modtage en fysisk Amazon EC2-server på mindre end 15 minutter. For at gøre dette muligt har Amazon lastbiler til at køre rundt med friske servere i verdens 100 største byer, så de altid er klar til at levere. Når du har modtaget serveren, kan du altid initiere en returneringsproces med et enkelt klik i Amazons konsol.

Open Source trak narrehatten på

Version2-blogger Peter Toft havde allerede søndag linket til open source-verdenens forsøg på at drive gæk med læserne. At Microsoft melder sig ind i The Linux Foundation, Justin Bieber lægger navn til ultrapopulær Linux-distribution og free software-guruen Richard M. Stallmann lancerer sin egen tøjkollektion var alle historier Peter Toft linkede til.

Polsag genopstår som open source

Version2 var selv på banen med historien om, at CSC nu frigiver kildekoden til det skandaleramte system Polsag som open source under navnet CaseClosed. CSC har udlovet en 4GB USB-nøgle med CSC-logo på til de første 100 udviklere, som retter en fejl.

Mest aktiv på årets narrefront var nok Google, hvor den seneste optælling viser i alt 16 forsøg på at narre brugerne. Se alle Googles aprils-historier her.

Faldt du selv over en god aprilsnar? Skriv den i kommentarerne herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Henrik Pedersen

Version2's aprilsnar var altså genial!

Jeg sad med morgenkaffen i hånden og havde nær spyttet den ud over hele pc'en da jeg læste artiklen. Jeg opdagede først datoen da jeg ville læse koden igennem :)

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere