Blærerøvens Dell-fadæse går verden rundt

Dell undskylder endnu engang Mads 'Blærerøven' Christensens nedsættende kommentarer om kvinder i april, som siden hen er gået verden rundt.

Mads 'Blærerøven' Christensen - ham med et Rolex-ur på hvert håndled - er blevet nyhedsstof helt ovre på den amerikanske vestkyst, hvor det anerkendte teknologimagasin Wired hører hjemme. Det skriver Berlingske Business.

Det sker under overskriften 'Dell apologizes for hiring shut up bitch moderator ('Dell undskylder for at hyre 'hold kæft, kælling'-moderator).

Årsagen er Mads Christensens optræden som moderator ved et Dell-arrangement herhjemme i april, hvor 'Blærerøven' blandt andet sagde følgende:

»It-branchen er heldigvis én af de sidste bastioner, som kan holde kvinderne ude« efterfulgt af en kommentar om, at mændene til Dell-arrangementet skulle gå hjem og sige »hold din kæft, kælling« til kvinderne derhjemme.

Læs også: Dell anklaget for sexisme efter optræden af 'Blærerøven'

Det var vist nok ment som grovkornet satire. Men sådan var det ikke alle, der opfattede Mads Christensen optræden som moderator.

Citaterne bredte sig hurtigt via bloggeruniverset og sociale medier som Twitter - ude at kontekst ifølge nogle deltagere - og snart var historien om Dell som sexistisk virksomhed spredt over hele verden.

Det fik mandag Dell til at undskylde på det sociale medie Google+, skriver Berlingske Business:

»Mads Christensen kom med en række upassende og ufølsomme bemærkninger om kvinder. Dell undskylder dybfølt disse kommentarer. I fremtiden vil vi være mere forsigtige i vores valg af talere ved Dell-arrangementer.«

Dell har tidligere undskyldt episoden i Version2's spalter:

»Vi er superkede af det, der er sket. Jeg vil godt undskylde, hvis der er en nogen, der føler sig stødt over det, der blev sagt,« sagde administrerende direktør Nicolai Moresco fra Dell Danmark til Version2 i april.

Læs også: Dells danske direktør: Vi er superkede af sexisme-kritik

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (25)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Jakob Damkjær

Hvor mange der er i dells cirkel, eller hvordan det nu virker, på google + har ikke et Y kromosom ?

Er det ikke lidt det samme som når en virksomhed offentligøre et dårligt kvartalsregnskab klokken 2 om natten ifht det børsmarkede hvor aktien handles mest... eller undskylde for racistisk opførsel til et klux klux klan møde...

weak tea...

 • 3
 • 3
#5 Anonym

jo og det sker gennem (grov) humor, og den slags humor skal man passe rigtig meget på at bruge.

Dell (Danmark) dummede sig, og burde have forudset at en Mads Christensen kan og vil blive misforstået, og når der er meget prominente (Michael Dell) på besøg, så burde de have udvist mere forsigtighed uagtet mads Christensens grundlæggende budskab.

Så det er efter min mening OK at Dell undskylder deres fejl/dumhed, men det er fuldstændig unfair at Mads Christensen bliver trukket igennem dyndet. Man kan blot håbe at medierne, det være sig de danske eller udenlandske, tager sig den ulejlighed at tage kontakt til begge parter i denne sag.

Mads har jo selv i Comon forklaret sig, og den forklaring giver unægteligt et andet billede end det bloggeren har malet.

 • 7
 • 0
#6 Edgar Poe

Er det mon ikke snart på tide, at du lærer situationsfornemmelse? Dine kommentarer om kvinder er sikkert sjove, når du bare er sammen med dine venner.

Når du så opsøger andre miljøer så meget som du gør, så synes jeg du burde udvise en vis form for respekt.

Nogle af dine kommentarer er bestemt sjove, men er måske også ved at være lidt slidte.

 • 7
 • 20
#7 Peter Brodersen

For noget tid siden lavede Irma (gennem reklamebureauet Mensch) reklamer, som bragede godt igennem. Diskussionen var, om de var homofobiske eller ej, og mange af Irmas kunder tog afstand til problemet.

Det var, hvad det var. Mensch havde dummet sig, reklamen var pinlig, og ikke mindst havde Mensch ikke styr på sin målgruppe.

Irma og Mesch gik ud og undskyldte, ligesom Mads Christensen og Dell har undskyldt i den her sag.

Men efterfølgende kommer det reelle problem:

En masse mindre intellektuelt rustede folk på Ekstra Bladets debatforum Nationen grovsvinede efterfølgende "de sarte bøsserøve" til, og virkelig hånede Irmas brugere. Hvilket nu gav Irma et helt andet problem: Nogen, som ikke er i Irmas målgruppe (Ekstra Bladets læsere) er nu ude at forsvare Irma mod Irmas målgruppe. Det er "venner", som Irma slet og ret ikke har lyst til at have.

Situationen er ikke meget anderledes her.

Dell har undskyldt, og Mads Christensen har (pseudo)undskyldt. Og alligevel er der masser af folk, som ikke forholder sig til Dell/MC, men i stedet går efter dem, som mente, at det var langt over stregen.

Dell kan nu risikere at få en masse "venner", som de slet ikke har lyst til at have, eller hvis argumenter mildest talt vil være pinlige for Dell at blive associeret med. Fx det tåbelige "Så kan kvinderne bare råbe tilbage igen mod mændene eller kalde Mads Christensen for en kælling"-argument, hvilket for det første skaber unødvendige skel og opdeling, og ikke er meget anderledes end en mobber, der sparker andre, som bare argumenterer med, at "Andre kan da bare slå igen" - fuldstændig uden at forholde sig til, at det netop vil legitimere Mads Christensens forskruede verdenssyn. Eller den grimme "det er jo bare for sjov", hvor masser af mobbere i tidens løb har givet udtryk for manglende empatisk forståelse, og hvor konsekvensen stadigvæk har været at drive ofrene langt ud.

Lige nu er folk uenige i Dells beslutning, men lader det stadigvæk gå ud over dem, som reelt følte sig ydmyget og kritiserede Dell. At ignorere Dell og gå efter klagerne er fuldstændig at umyndiggøre samme virksomhed, som man gerne vil forsvare. Så hvad med at forholde sig til Dells undskyldning i stedet? Eller sagt på en anden måde: Dell græmmer sig og vil hade enhver, som er ude og forsvare dem, fordi det let gør mere skade end gavn.

Mads Christensen-problemet er i øvrigt større end som så. Mest af alt at han igen og igen siger dumme ting, og igen og igen viser, at han ikke forstår mennesker, og sluttelig at han igen og igen ikke lærer noget.

For eksempel da han brokkede sig over, at ofrene på Utøya ikke gjorde nok, og efterfølgende undskyldte.

Eller hans undskyldning i Dell-sagen.

Eller hans "jeg forstår ikke, at I er sure"-bortforklaring for blot fem dage siden i forbindelse med mennesker, som bliver udsat for grov vold

Mads er et barn, man ikke kan nå. Det skal man netop ikke acceptere - altså, som forklaringen med "Sådan er Mads Christensen jo nu engang". Det var samme undskyldning, som Mads Christensen selv brugte over for, at der da ikke er noget at stille spørgsmålstegn ved, når fire unge bliver overfaldet.

Sluttelig synes jeg, at Dorte Toft (som afslørede Stein Bagger) får sat et par gode ord på sagen.

 • 13
 • 11
#10 Peter Brodersen

I mange år opfattede vi af en eller anden grund "whiner/klynker" som et fuldstændigt validt argument, selv om det på ingen måde giver mening i fornuftig argumentationsform. I et stykke tid virkede det som om, vi var nået videre og havde fået en bedre debatforståelse.

Ud over "ad hominem"-formen var problemet også, at man altid kunne bruge argumentet i stedet for noget andet. Nogle gange kunne enhver part endda bruge det et vilkårligt sted, fx:

A: Der er problemer med serverne - de er lidt sløve i dag. Kan du ikke kigge på dem? B: Der er lige lidt vigtigere ting i øjeblikket. Vi skal have en ny databaseserver op hurtigst muligt. A: Vi har altså ret travlt i vores afdeling, og det gør arbejdsgangen noget mere besværlig: B: Årh, hvor du klynker

Modparten kan også bruge den, fx:

A: Der er problemer med serverne - de er lidt sløve i dag. Kan du ikke kigge på dem? B: Der er lige lidt vigtigere ting i øjeblikket. Vi skal have en ny databaseserver op hurtigst muligt. A: Årh, hvor du klynker

Eller et skridt tidligere:

A: Der er problemer med serverne - de er lidt sløve i dag. Kan du ikke kigge på dem? B: Årh, hvor du klynker

At blot kalde folk for sippede er samtidig ikke at forholde sig til problemet. Og måske endnu værre, ikke forstå, at man netop ikke er i øjenhøjde. At have "jeg blev ikke stødt af det, så hvorfor burde andre?" som udgangspunkt er ikke at forholde sig til argumenterne.

It-verden har problemer, som naturligvis ikke er synligt, når man bare sidder og giver andre problemerne. Det er godt eksemplificeret ved Lighten up-blogindlægget for en måned siden.

 • 8
 • 4
#12 Ole Olsen

... den der vil forarges, skal nok finde en grund til at blive det.

Jeg håber mest at firmaer ikke vil lade sig afskrække af denne ballade ved fremtidige reklame-stunts. Sikken en kedelig, homogen, puritansk verden vi så får!

Keep up the good work, Mads. Du er da en af dem der giver verden lidt farve.

 • 4
 • 5
#13 Peter Brodersen

Det er ligeså dobbeltmoralsk, som når rødstrømperne brokker over manglende ligestilling, men fuldstændig ignorerer at værnepligten kun gælder for mænd.

Hvilke rødstrømper ser du da går ind for værnepligten i det hele taget? Og hvordan har din ven Søren Stråmand det i øvrigt?

Der er problemer i it-miljøet. Kig fx på gamer-miljøet som udstillet på Fat, Ugly or Slutty. Eller imageboard-miljøer, hvor "Bitch, hvad laver du uden for køkkenet?"-mentaliteten er dominerende. Problemet er ikke så meget joken i sig selv, men at når fx kvinder prøver at skrive noget, så bliver det altid fulgt op med "Skrid tilbage i køkkenet!"-kommentarer, som helt sikkert er sjov for ham, der har skrevet den. Og det er jo ikke mest sådan, at kvinden ikke må skrive på det forum. Det er bare omgangstonen. Og det er bare for sjov.

Der er samtidig en klar en skæv kønsfordeling. Der behøver ikke absolut at være kønslighed i brancher, og det ville være dårlig stil at tale en kvinde eller mand væk fra personens drømmeuddannelse, bare fordi "det er heteronormativt at vælge den branche". Men i nogle tilfælde er skævheden slet og ret unødvendig.

Vi ser det også i forbindelse med debatten i sig selv, hvor folk ikke kan holde sig fra den oplagte hold nu kæft kælling-kommentar til Christianes oprindelige indlæg. Men det er jo netop bare for sjov. Og ironisk. Og i orden, fordi det netop er satire over konteksten. Og så var der en lille smiley bagefter, og så ved alle, at det er det internationalt anerkendte semantiske symbol for at man ikke må blive sur.

Til CommunityDay 2012, som Microsoft arrangerede, så jeg fx ikke meget mere end fem kvinder blandt de 250 deltagere. Det kan ikke bare være emnet - samme dag fik jeg både snakket ved CommunityDay og ved kommunernes maj-konference for kort-folk (PDF) om omtrent de samme emner (OpenStreetMap og adgang til åbne data). Ved kommune-konferencen var der en mere ligelig kønsfordeling, og i det øvrige arbejde i den forbindelse er jeg også oftere stødt på kvindelige medarbejdere for kommunerne, som har opdateret OpenStreetMap-data eller giver mig svar på kommunernes korttjenester. Hvorfor denne forskel?

Christiane er dog selv en del af problemet. Tag fx dette afsnit fra hendes blog:

Forhallen summer af dybe stemmer snøret sammen af koboltblå slips. Der står jeg så i mit pangrøde outfit og tænker hvor i alverden de gemmer kvinderne? Der er vitterligt næsten ingen ud over de smilende PR piger som deler navneskilte ud. Der er dog et par stykker som jeg først overser, fordi de også har jakkesæt og blå halsklude på.

Kvinder er altså ikke rigtige kvinder, fordi de går klædt "som mænd", og derfor er det en mandeverden...?

Det kønssyn er lige så problematisk som Mads Christensens.

 • 9
 • 3
#15 Peter Brodersen

Der er intet stråmandsargument over det.

OK. Hvilke rødstrømper ser du så gå ind for værnepligten i det hele taget, og i øvrigt mener, at det er helt fint, at den kun gælder for mænd?

Du kan sammenligne det med kritikken af, at vi har et monarki - her blev det ikke bedre ved ændringen af tronfølgeloven, bare fordi kvinder nu blev ligestillet med mænd (hvilket så bare gør det til generisk aldersdiskrimination, hvor yngre børn er mindre værd end ældre børn). Monarkiet er der stadigvæk.

Sammenligner du seriøst Mads Christensens indlæg ved en Dell-konference, med anonyme beskeder sendt via Xbox-Live og andre onlinetjenester? Og du snakkede om stråmænd?

Det er ingen hemmelighed, at tonen er meget hård på nettet. Det gælder uanset om man er kvinde eller mand. Kan man ikke tåle det, så skal man holde sig væk fra de sider, hvor folk er anonyme.

Ja, jeg sammenligner den kultur, der er på nettet, med Mads' opførsel. Det lader til at være konsekvensfrit at skyde løs.

De angreb, du funder på "Fat, Ugly or Slutty" går netop på kvindernes køn. At man skal angribes, udelukkende fordi man er født med eller uden tap, uden for ens egen kontrol i øvrigt.

Om der er mange kvinder i IT-branchen eller ej er i øvrigt fløjtende ligegyldigt og uinteressant ifht. debatten. Debatten går på, om MC gik over stregen eller ej, og om Dell/MC skal undskylde.

Nej, det er ikke ligegyldigt. Der er ingen tvivl om, at de miljøer bliver selvforstærkende, og konflikterne langt hen ad vejen er unødvendige. Meget af opfattelsen er også vendt på hovedet - lidt som at dem, som bemærker et problem, samtidig skulle være dem, som har skabt eller er problemet.

Derudover er det ikke en debat om Dell/MC skal undskylde. Det har de allerede gjort.

Vend den om - hvis Mette Lisby eller en anden kvindelig standupper lavede sjov med mænd, der var ansat som sygeplejerske eller hvad fa'en ved jeg, ville du så også blive stødt på manchetterne?

Hvem siger, at jeg bliver stødt på manchetterne? Jeg taler om, at Mads Christensens opførsel og udtalelser var idiotiske, ligesom hans tidligere opførsel og udtalelser.

Og skulle jeg endelig begynde at grine af Mette Lisby igen, ville det naturligvis afhænge af konteksten, observationen og leveringen. Til Open Mike-nights finder du jævnligt uambitiøse mænd, som tror, de kan klare sig igennem ved at joke om eks-kærester og kvinder, der siger "Skaaa-aaat?". Det er omtrent lige så sørgeligt som at grine af en Franz Füchsel-tegning om svigermødre.

Mads Christensens observationer var ikke alene uambitiøse, de var også dårligt researchede (fx programmeringssprog vs køkkenrulle). Man kan snildt være nedladende, hvis der er en velformidlet pointe med det. Men "Hold kæft, kælling"? Come on, det er da så sølle, som noget kan blive. Mads prøver at skjule sig bag, at det er en persona, han laver (en metode, som mange komikere netop har gjort godt), men han viser igen og igen, at det ikke er en persona, men netop bare ham selv.

Det er derfor, der er angreb på Mads' opførsel, hans bortforklaringer og hans pseudoundskyldninger ("Jeg er ked af, at du blev ked af det", svarende til "Jeg er ked af, at du græd, da jeg slog dig").

 • 5
 • 6
#18 Peter Brodersen

"OK. Hvilke rødstrømper ser du så gå ind for værnepligten i det hele taget, og i øvrigt mener, at det er helt fint, at den kun gælder for mænd?"

Dét er da et stråmandsargument, der vil noget. Det har jeg aldrig påstået.

Du skrev: "Det er ligeså dobbeltmoralsk, som når rødstrømperne brokker over manglende ligestilling, men fuldstændig ignorerer at værnepligten kun gælder for mænd."

Hvilke rødstrømper gør da det?

De kvinder, jeg kender, der identificerer sig selv som feminister, virker ellers mere opmærksomme på uligheder i begge retninger, end øvrige kvinder. For eksempel vold mod mænd eller voldtægt af mænd, som stadigvæk er enten tabuiseret eller bare ikke bliver taget alvorligt.

Det lader dog mest af alt til, at du ikke synes Mads Christensen er sjov, og derfor er han pr. definition forkert på den. Men fremover må vi jo hellere lave politisk korrekt humor. F.eks. kunne man jo lave sjov med vejret - det er der ingen, der bliver stødt over. Religion, køn, sport og lign. skal man holde sig fra. Man kunne jo støde nogle fintfølende stakler et eller andet sted.

Nej, mit oprindelige indlæg handlede om, at Dell - ligesom Irma - risikerede at få "venner", som ville gøre mere skade end gavn for dem og det image, som Dell selv foretrækker at have. Det er baseret ud fra, hvad der er sket. Dell har sagt undskyld, Dell har været en tur igennem i mediemøllen og Dells image er blevet påvirket af sagen. Det er ikke et spørgsmål om, hvad vi må og ikke må, men mere om, hvad der allerede er sket.

Det holder heller ikke, at når der kommer kritik af ens show, at man så klynker (bemærk, hvad jeg gjorde dér) over, at andre siger negative ord om én, bare fordi man selv gjorde det samme med en smiley bagefter.

Men derudover synes jeg, at Mads Christensen er et fjols på mange niveauer. Det synes jeg, jeg har eksemplificeret gennem hans udtalelser om blandt andet Utøya (hvor han også her tog fejl - der var netop en del, som enten prøvede at overmande Anders Breivik eller brugte deres krop for at beskytte andre personer).

Jeg kan ikke gennemskue, om du rent faktisk vil tage en humor-diskussion. Som så mange andre har jeg også moret mig grænseløst over Drawn Together, South Park, Family Guy, komikere som Jimmy Carr og det værste på nettet fra SomethingAwful, b3ta, 4chan og venner. Den primære grund til, at jeg efterhånden sjældent griner af døde spædbørn-vittigheder er, at jeg har hørt de fleste før. I det hele taget får Jimmy Carr både informeret og underholdt godt om grænseoverskridende humor. Mads når aldrig nogen af dem til sokkeholderne - ikke mindst fordi han ikke formår at få sat scenen korrekt. Know your audience.

Men alt det har stadigvæk ikke noget at gøre med, at Mads Christensen er et fjols, der opførte sig som et fjols, og hvis undskyldninger i tidens løb har været utroværdige - fx når han siger, at han vil tage noget til efterretning, eller når han påstår, at han er ked af, at andre er blevet såret over hans udmeldinger. Det er naturligvis blot min opfattelse af hans undskyldninger, og det kan snildt være, at du er større fan af hans undskyldninger, end jeg er. Det har intet at gøre med "politisk korrekthed".

I øvrigt er det da topfesent, at du kalder det sørgeligt, hvis man synes Franz Füchsel er sjov. Det bekræfter kun min teori om, at du er på tværs, fordi du ikke synes MC er sjov.

Jeg synes, at Franz Füchsels svigermor-tegninger var sølle, allerede for 20 år siden. Det er en stereotyp-karikatur, som han levede på i mange år, uden nogen fornyelse, noget nyt indsigt eller bare en nogenlunde tidssvarende samfundsopfattelse. Det er Linie 3, der laver jokes om hvordan, man udtaler håndklæde. Eller standup-komikere, der laver jokes med Linie 3.

Hvis du ud fra mine indlæg stadigvæk har en teori om, at min kritik af MC handler om, at han ikke er sjov, så er der vist ikke mere, jeg kan gøre. Til gengæld er det interessant, at du betragter mig som én, der "er på tværs". Det her burde ikke en fodboldkamp med MC-fans på den ene side og MC-modstandere på den anden, men handler om mere end det.

 • 6
 • 2
#21 Peter Brodersen

Kender du nogle rødstrømper, der kæmper for at værnepligten skal gælde for kvinder også? Nej vel? Jeg kan ikke mindes, at jeg nogensinde har læst eller hørt om en rødstrømpe der kæmpede den kamp.

Du ignorerer stadigvæk, hvad jeg har skrevet. Hvilke deciderede rødstrømper kæmper da for værnepligten i første omgang? Forventer du også, at rødstrømper kæmper for, at flere kvinder bør være børnesoldater eller arbejde i saltminerne, fordi problemet her er, at det er domineret af mænd/drenge? Eller at det skulle være er diskriminerende, at ikke flere kvinder er farveblinde på grund af en recessiv genfejl på X-kromosomet?

Sammenlign også med republikaneres holdning til tronfølgeloven. Det kan være en misforståelse at betragte dette som "mere demokratisk, fordi der er ligestilling".

Men derudover: Jo, at gå ind for ligestilling medfører naturligvis også ligestilling for værnepligten i det omfang, vi bør have en sådan. Hvorfor skulle det ikke være sådan, og hvem påstår andet?

Du tager en manglende "kamp for" som en "kamp imod". Det er ikke ulig Facebook-posts, hvor folk poster indlæg i stil med "Mange deler ikke denne fuldstændigt ligegyldige post om, at jeg er imod kræft. Del den, eller du er et svin, som går ind for kræft. Kræft, og voldtægt af børn. Hvorfor skulle du ellers ikke dele den?".

Om du synes MC er sjov eller ej er for så vidt ikke så relevant, men det virker som om du vil være på tværs, fordi du ikke synes han er sjov. Om han er et fjols eller ej ved jeg ikke. Jeg kender ham ikke, men han siger mig absolut intet. Jeg synes bare, at kritikken har taget overhånd, og at de ramte individer burde slappe lidt af.

Altså... du kender ikke til MC, og du vil ikke forholde dig til hans tidligere kommentarer, og hvorfor han er upassende og kontroversiel? Så når folk forklarer, hvorfor de synes, at han er upassende, så synes du at kritikken har taget overhånd?

Hvordan mener du i øvrigt, at denne overhåndstagen kommer til udtryk? At der bliver skrevet nogle artikler hist og her?

Kritikken har vel heller ikke taget mere overhånd end, at Dell (og MC) har sagt undskyld, og Dell mener, at der er begået fejl. Som Dell skriver på Google+: These comments do not reflect Dell’s company values and undermine much of the work we’ve done in support of women in the workplace overall.

Jeg er reelt nysgerrig: Mener du, at Dell have afholdt sig fra en undskyldning? Når alt kommer til alt, er det vel Dells valg.

Sidst, men ikke mindst, så er det sgu lidt arrogant, at du kalder det sørgeligt, hvis man synes Franz Füchsel eller Linie 3 er sjove. Smag og behag - ikke sandt?

Jeg vil ikke bakke ned fra at have en holdning til kvalitet. Jeg synes endda også, jeg har beskrevet ret grundigt, hvad jeg har fundet problematisk. For Franz Füchsels vedkommende nævnte jeg specifikt svigermor-tegningerne, og for Linie 3 nævnte jeg bits omkring udtale af ord. De har begge meget mere indhold end det, men de repetitive dele kan altså let være et udtryk for manglende kreativitet. Jeg tror da også, det er de færreste, som bladrer til "The Funnies" i Ekstra Bladet eller BT i håbet om at få et virkelig godt grin over hvor meget, Garfield hader mandage.

Og når alt det er skrevet, så foretrækker jeg endda også Community over The Big Bang Theory :-D (men må hellere understrege, at jeg stadigvæk morer mig over TBBT og finder den bedre end så mange andre serier)

Men at analysere humor er naturligvis lidt som at dissekere frøer...

Nuvel, jeg tvivler på vi bliver enige. Du og andre forargede sjæle har lov at kritisere MC alt det I vil, men omvendt må I også finde jer i at blive kritiseret.

Det er lidt nyt for mig, at jeg decideret skulle have været forarget, eller at jeg ikke skulle kunne finde mig i at blive kritiseret. I så fald ville jeg næppe have overlevet online-debatter i snart tyve års tid efterhånden :)

Som skrevet håber jeg mest af alt på en debat med argumenter.

Og med udgangspunkt i min allerførste kommentar, så tror jeg stadigvæk, det kan blive et problem for Dell, hvis de har for mange folk, der angriber folk for snerpethed eller manglende for at mene, at udtalelserne underminerer kvindernes rettigheder på arbejdspladsen. For det er, hvad Dell netop selv mener, at udtalelserne gør. Og de har ikke brug for "Dell-fans", som forsvarer Mads Christensens udtalelser.

 • 4
 • 2
#30 Søren Mikkelsen

Hvis folk ikke kan lide lugten i bageriet så find et andet, så let er det! Tænk at brokke sig over en person siger noget som nogle personer bestemmer sig for at misforstå, hvordan i tolker hvad der bliver sagt eller skrevet står for jeres egen regning, det har intet at gøre med hvad Mads mente hvilket jo er det eneste der har betydning her. Jeg tror ikke der er nogle som ikke forstår hans budskab, dem der misforstår det gør det med overlæg. Køns diskrimination ... ej tag jer nu sammen.

+1 til Mads herfra!

 • 2
 • 3
#32 Claus Wøbbe

Ærgerligt at Dell ikke udnyttede denne gyldne mulighed til at slå et slag for den globale mangfoldighed. Mads' satiriske indlæg er jo et godt eksempel på dansk humor: ironisk og skarp.

Der er intet - INTET - galt i det udtalte, og ingen bør skamme sig over noget. I stedet burde Dell og andre være gået i offensiven og støttet muligheden for at udtrykke sig på mangfoldige måder. Det er da herligt, at Mads kan sige sådan noget, for pokker!

Stop så al det politiske korrekte pladder!

 • 3
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere