Blackphone-producent har slagtet privacy-melding

Silent Circle har fjernet en besked, der skal forsikre brugere om, at virksomheden ikke har udleveret data til de amerikanske myndigheder.

Virksomheden Silent Circle står bag en særlig type Android-telefon kaldet Blackphone, der bliver markedsført som særligt sikre. Nu har Silent Circle fjernet sin warrant canary. Det fortæller Techcrunch.

En warrant canary - eller en dommerkendelses-kanariefugl, om man vil - er en passage, som amerikanske virksomheder anvender for at kommunikere til deres brugere, at virksomheden ikke har udleveret data om brugerne til de amerikanske myndigheder.

Læs også: Producent svarer på "150+ fail"-kritik af Blackphone 2: Vi kigger på rodcertifikater

Den slags krav om dataudlevering kan nemlig komme med en såkaldt gag-order. Det vil sige et forbud mod, at virksomheden overhovedet oplyser om, at brugerdata er blevet krævet udleveret til myndighederne.

Ved at indføre en en passage i en eksempelvis årlig melding om, at virksomheden aldrig har været tvunget til på den måde at udlevere brugerdata, er det alligevel muligt for virksomhederne at give et praj om, hvornår data måske er blevet udleveret. Nemlig når passagen ikke længere optræder i den årlige melding.

Læs også: Fjernet tekst hinter Reddit-brugere om regerings-overvågning

Udtrykket warrant canary referer til den kanariefugl, som minearbejdere medbragte som indikator på, hvornår luften blev farlig at indånde. Når fuglen faldt om, var det på tide at komme ud.

Silent Circle plejede ifølge Techcrunch at have deres warrant canary på https://canary.silentcircle.com/ Men nu er domænet dødt.

»Vi har ikke modtaget en dommerkendelse ...«

Men ifølge virksomheden har det ikke noget at gøre med et krav om udlevering af data til de amerikanske myndigheder.

»Vi har ikke modtaget en dommerkendelse om brugerdata,« siger Silent Circles general counsel Matt Neiderman til Techcrunch og fortsætter:

»Som en del af vores fokus på at levere en enterprise software platform, så er vi ophørt med vores warrant canary for noget tid siden. Beslutningen er en forretningsbeslutning og ikke relateret til nogen dommerkendelse om brugerdata, som vi ikke har modtaget.«

Techcrunch fortæller, at Silent Circle tidligere har gjort sig bemærket i forhold til virksomhedens warrant canary. Silent Circle manglede således en passage i en opdatering marts sidste år. Passagen blev tilføjet efterfølgende.

Dengang hævdede Neiderman, at virksomheden ikke havde modtaget nogen kendelser 'af nogen art'.

Techcrunch mener at Neidermans aktuelle benægtelse af mere vag, og mediet har i den forbindelse bedt ham bekræfte, at Silent Circle ikke har modtaget nogen former for kendelser til dags dato.

Artiklen hos Techcrunch vil blive opdateret med et eventuelt svar fra Neiderman, skriver mediet.

Version2-blogger Poul-Henning Kamp har tidligere anmeldt Silet Circles BlackPhone2-telefon, som virksomheden blandt andet sælger under parolen privacy-by-design. Det udsagn gav Kamp dumpekarakter efter at have kigget nærmere på apparatet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Gert G. Larsen

Canaries er gode, men firmaerne/bagmændene skal altså tænke sig om når de bruges. Der går konspirationsteorier i det med det samme, og NSA ( / PET / alle de andre) lever højt på at folk frygter dem og tror de kan alverden.

Canaries eller ej, kan man så nogensinde stole på et closed-source produkt, med mindre man virkelig har analyseret trafik og mønstre osv?

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere