Blackphone lover at holde krypteret smartphone ude af hænderne på Islamisk Stat

Den sikkerhedsorienterede telefon er designet for at holde spioner og hackere ude af brugerens personlige data, men virksomheden bag vil kæmpe for at begrænse adgangen til teknologien.

Efter at en kuwaitisk sikkerhedsvirksomhed sidste år anbefalede Blackphone til journalister og menneskerettighedsaktivister for at beskytte sig mod undertrykkende regimer, er telefonen blevet nævnt på interne fora og Twitter-konti tilhørende IS. Det fortalte en ekspert i cybersikkerhed fra det amerikanske militær til CNN.

Aaron Brantly fra West Point universitetet udtalte, at »[vi] må derfor have det udgangspunkt, at dette bliver brugt som instruktionsmanual for digital operationel sikkerhed hos ISIS.«

Der har været mange positive brugeranmeldelser af Blackphone, men en officiel anbefaling fra Islamisk Stat har fået skaberne bag telefonen til at begrænse adgangen til at købe teknologien. Direktøren for Silent Circle fortalte til Daily Mail, at de blandt andet vil være mere opmærksomme på anvendelsen af stjålne kreditkort ved online-køb, da det er en af de eneste metoder for Islamisk Stat til at kunne erhverve sig telefonen. Dette håber de desuden vil bidrage til at holde telefonen ude af hænderne på andre kriminelle.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere