Blackberry beder den amerikanske kongres om apps

Direktøren for Blackberry mener, at udvalget af apps til Iphone og Android ved lov også bør laves i en version til Blackberry.

Flere i teknologiindustrien ryster på hovedet af John Chen, der er direktør i smartphone-producenten Blackberry. I et brev til medlemmer af den amerikanske kongres, skriver direktøren, at der bør indføres et påbud om, at app-udviklere også laver en version af deres app til Blackberry, der nok bedst kendt for sit tryk-knaptastatur, der stammer fra tiden før smartphones.

Det skal ifølge direktøren føre til mere forskellighed og dermed valgfrihed for mobilkøbere.

Læs også: Apple udelukker app-udviklere fra Krim-halvøen

I brevet udlægger han det ifølge BBC således, at det er en diskrimination af Blackberry, at de mange tusinde apps i Google Play og Apples App Store ikke laves til Blackberry.

Han går i brevet så vidt som at sammenligne situation med net-neutralitet - det at ingen kan købe sig plads på kablerne til at få deres data afsted hurtigere end andre. Når Netflix eller Imessage ikke findes til til Blackberry, kan film, serier og beskeder (i form af data) ikke komme frem til modtageren - præcis som hvis der ikke var net-neutralitet og Blackberry ikke havde betalt.

Læs også: Citrix afprøver mus til Ipad og Iphone

Brevet bliver dog mødt med en vis skepsis blandt iagttagere, der påpeger, at det er Blackberrys eget ansvar at udvikle en platform, som udviklere får lyst til at udvikle til.

En af dem, Stuart Miles, grundlæggeren af nyhedssiden for gadgets Pocket-lint, siger at kravet om apps til Blackberry er »latterligt« og viser manglende forståelse for den måde mobilverdenen virker på.

Læs også: Britisk premierminister vil give sikkerhedstjenester adgang til krypterede apps

»Han beder nogen, som han ikke aflønner, på at bruge deres tid til at udvikle noget til hans platform, som måske potentielt kan tjene penge, men sikkert ikke gør det. Hvis du har en indbydende og spændende platform, så vil folk udvikle for dig,« siger Miles.

Andre har påpeget, at det er en stor tvungen opgave at lægge over på udviklere og start-ups, der i forvejen kæmper med ressourcer, et væld af platforme og nye formater som wearables.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jarnis Bertelsen

Det var da dejligt. Nu får vi en masse software til Linux, når der også kommer et påbud om at al software til Windows og Mac også skal virke på Linux. For slet ikke at tale om Amiga OS, det kan da være jeg skal have støvet den gamle Amiga 500 af, nu da al ny software også kommer til at køre på den.
(Ironi kan forekomme)

  • 5
  • 0
Mette Jensen

En noget underlig udmelding eftersom BlackBerry, den gang det var det hotteste hotte, havde deres egen messenger-service, der ikke var tilgængelig på andre platforme. Det blev brugt som en konkurrenceparameter. Ville man være noget i det amerikanske erhvervsliv og

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere