Blå bog-direktør afviser årelang sikkerhedsbrist trods overvældende indicier

9. marts 2011 kl. 08:091
Direktøren for C L Seifert fastholder, at adgangen til en kvart million gymnasie-scoringer var rent midlertidig - men modsiges af en række kilder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det har ikke noget på sig, at over 250.000 elevers blå bog-oplysninger med navn, telefon, e-mailadresse og diverse gymnasie-pinligheder i årevis har ligget frit tilgængeligt på nettet.

Det er budskabet fra C L Seiferts administrerende direktør Jens Eriksen, efter at en bruger af løsningen tirsdag beskyldte ham for at være på kant med sandheden om, hvor længe en kvart million studerendes blå bog-oplysninger har været frit tilgængelige.

»Det omtalte sikkerhedshul har været af rent midlertidig karakter,« slår Jens Eriksen igen fast over for Version2 og gentager dermed den påstand, han også kom med i sidste uge, da Version2 konfronterede ham med sikkerhedsbristen:

»Jeg tror, det er en tekniker, der kortvarigt har lukket op. Det er rigtig nok, at der har været et hul, men jeg ved, det har været noget midlertidigt, og jeg kan garantere dig, at hullet blev lukket lige med det samme,« sagde Jens Eriksen således i slutningen af sidste uge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter at Version2 tirsdag eftermiddag har afsluttet interviewet med Jens Eriksen, er det dog siden væltet ind med indicier på, at direktøren holder fast i en udlægning, der er temmelig meget anderledes end Version2-debattørernes opfattelse af virkeligheden.

»Jeg var klasseansvarlig, for den blå bog i min tidligere klasse. Jeg studsede også over dette problem tilbage i 2009. Så jeg kan bekræfte det, der bliver sagt i artiklen,« skriver Martin Larsen således i debatten.

»Der er stadig sikkerhedsfejl. Jeg kan da lige nu komme ind på alle folks billeder, hvor man desuden også kan uploade nye billeder. Og alt dette er endda uden at være logget ind. Det beviser jo bare, at der ikke er tale om noget midlertidigt. Hvis Version2 har brug for et bevis, så kan I bare skrive... har linket,« skriver Martin Jul Jönsson lidt senere i debatten.

Og Johan Nielsen sætter trumf på:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Da jeg blev student i 2007, var der samme fejl.. Så intet nyt.«

Som nævnt ovenfor har Jens Eriksen ikke haft mulighed for at forholde sig til Version2-debattørernes påstande, men har udelukkende forholdt sig til Tor Hvalsøes, der satte det hele i gang:

»Da jeg brugte A J Eriksens system i 2009, var der præcis det samme problem. Hvis to år er midlertidigt, så ved jeg ikke, hvad midlertidigt er. Det passer simpelthen ikke,« sagde Tor Hvalsøe tirsdag.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. marts 2011 kl. 11:43

Jamen dog, de læser måske alligevel med. Det problem med billederne, som jeg snakkede om, ser ud til at være blevet løst nu. Jeg kan i hvert fald ikke komme ind på det længere.