Bjarne Stroustrup vil have dig til at skrive bedre kode i C++

En bedre tilgang til at programmere i C++ kan mindske risikoen for programmeringsfejl eller unødvendigt hukommelsesforbrug. Det skal nye retningslinjer hjælpe med.

Der er sket så meget med programmeringssproget C++ i de seneste versioner, at det er på tide med et sæt opdaterede retningslinjer for at skrive god kode i C++. Sådan et sæt retningslinjer er nu under udarbejdelse med datalog Bjarne Stroustrup selv i spidsen for projektet. For dem der ikke skulle vide det, er Bjarne Stroustrup opfinderen af C++.

Retningslinjerne skal især understøtte mere enkelhed i programmerne og bedre sikkerhedsmekanismer. Det skal blandt andet være med til at få udviklerne til at bruge nogle af de funktioner, der er kommet med i C++ fra C++11 og frem.

Bjarne Stroustrup præsenterede projektet med de nye retningslinjer på konferencen CppCon i denne uge, og han pointerede blandt andet, at mange stadig bruger gammeldags måder at opbygge deres C++-kode på.

Der vil ikke være tale om et decideret regelsæt for god kode i C++, men derimod retningslinjer hvor én af pointerne er, at udviklingsteams selv kan tilpasse dem til deres behov.

En anden pointe er, at eventuelle regler skal forklares, så udviklerne ikke bare får udstukket en regel om, hvordan de skal håndtere pointers i deres kode, men også hvorfor en bestemt brug af pointers er mere hensigtsmæssig i forhold til eksempelvis at undgå sikkerhedsproblemer.

Arbejdet med retningslinjerne støttes blandt andet af CERN, Microsoft og Morgan Stanley.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere