Bjarne Stroustrup modtager stor amerikansk ingeniør-pris for C++

Illustration: National Academy of Engineering
C++ har haft monumental indflydelse på feltet, lyder begrundelsen blandt andet.

Bjarne Stroustrup er blevet udnævnt til dette års modtager af den såkaldte Charles Stark Draper Price for Engineering.

Prisen uddeles hvert år af organisationen National Academy of Engineering til en ingeniør, hvis bedrifter har haft signifikant indflydelse på samfundet.

Med prisen - som officielt uddeles i februar - kommer Stroustrup i fint selskab. På listen over tidligere modtagere finder man blandt andre John Backus for udvikling af computersproget FORTRAN, Tim-Berners Lee for udvikling af World Wide Web samt Ivan A. Getting og Bradford W. Parkinson for deres bidrag til udvikling af GPS.

Foruden en medalje følger med prisen en pengesum på 500.000 dollars - eller omkring tre millioner kroner.

Læs også: Bjarne Stroustrup: C++ vil blive ved med at vokse så længe ingen bygger et bedre sprog

»Bjarne Stroustrups opfindelse af programmeringssproget C++ har haft monumental og bemærkelsesværdig indflydelse på computer-feltet,« udtaler formanden for National Academy of Engineering C. D. Mote, Jr. i en meddelelse.

»Hans opfindelse minder vores samfund om den ekstraordinære effekt, som en enestående ingeniør kan have på vores verden,« fortsætter han.

The National Academy of Engineering blev grundlagt i 1964 og har siden 1988 uddelt The Draper Price til minde om “Doc” Draper, hvis virksomhed udviklede den såkaldte Apollo Guidance Computer, der var med til at gøre Apollo-missionerne mulige.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
Jens Ole Stilling

Det er sikkert meget produktivt, men ellers et programmeringssprog som umodificeret inviterer til fejl.
Det vi har brug for er et sprog som forhindrer fejl. NASA har forsøgt sig lidt i den retning ( de er trætte af at se deres sonder flyve i den forkerte retning) men ikke med det store held.
Af uransagelige årsager ælsker programmører sprog som er så komplicerede at de ikke selv forstår hvad de gjorde 3 mdr efter .
Der tales meget lidt om det måske lidt specielle område der hedder sikkerhedsrelevante programmer og de dertil hørende standarder som i virkeligheden også skulle anvendes ved al økonomirelevant programmering.
Et umodificeret C++ er ubruligt i den sammenhæng.

Thomas Nielsen

Man kan vel ikke skyde et programmeringssprog i skoene at det ikke beskytter mod misbrug? Det svarer jo nærmest til at brokke sig over at hammeren laver ridser i skruehovederne. Jeg synes da godt man kan afkræve (og tillægge) håndværkeren lidt omtanke og almindelig omhu.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder