Bjarne Stroustrup modtager stor amerikansk ingeniør-pris for C++

4. januar 2018 kl. 12:5710
Bjarne Stroustrup modtager stor amerikansk ingeniør-pris for C++
Illustration: National Academy of Engineering.
C++ har haft monumental indflydelse på feltet, lyder begrundelsen blandt andet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bjarne Stroustrup er blevet udnævnt til dette års modtager af den såkaldte Charles Stark Draper Price for Engineering.

Prisen uddeles hvert år af organisationen National Academy of Engineering til en ingeniør, hvis bedrifter har haft signifikant indflydelse på samfundet.

Med prisen - som officielt uddeles i februar - kommer Stroustrup i fint selskab. På listen over tidligere modtagere finder man blandt andre John Backus for udvikling af computersproget FORTRAN, Tim-Berners Lee for udvikling af World Wide Web samt Ivan A. Getting og Bradford W. Parkinson for deres bidrag til udvikling af GPS.

Foruden en medalje følger med prisen en pengesum på 500.000 dollars - eller omkring tre millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Bjarne Stroustrups opfindelse af programmeringssproget C++ har haft monumental og bemærkelsesværdig indflydelse på computer-feltet,« udtaler formanden for National Academy of Engineering C. D. Mote, Jr. i en meddelelse.

»Hans opfindelse minder vores samfund om den ekstraordinære effekt, som en enestående ingeniør kan have på vores verden,« fortsætter han.

The National Academy of Engineering blev grundlagt i 1964 og har siden 1988 uddelt The Draper Price til minde om “Doc” Draper, hvis virksomhed udviklede den såkaldte Apollo Guidance Computer, der var med til at gøre Apollo-missionerne mulige.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
5. januar 2018 kl. 10:04

Man kan vel ikke skyde et programmeringssprog i skoene at det ikke beskytter mod misbrug? Det svarer jo nærmest til at brokke sig over at hammeren laver ridser i skruehovederne. Jeg synes da godt man kan afkræve (og tillægge) håndværkeren lidt omtanke og almindelig omhu.

4
4. januar 2018 kl. 16:41

Du har da forhåbentlig også banet vejen for Anders H! :-)

3
4. januar 2018 kl. 16:34

Det er dig vel undt.

2
4. januar 2018 kl. 16:21

Det er sikkert meget produktivt, men ellers et programmeringssprog som umodificeret inviterer til fejl. Det vi har brug for er et sprog som forhindrer fejl. NASA har forsøgt sig lidt i den retning ( de er trætte af at se deres sonder flyve i den forkerte retning) men ikke med det store held. Af uransagelige årsager ælsker programmører sprog som er så komplicerede at de ikke selv forstår hvad de gjorde 3 mdr efter . Der tales meget lidt om det måske lidt specielle område der hedder sikkerhedsrelevante programmer og de dertil hørende standarder som i virkeligheden også skulle anvendes ved al økonomirelevant programmering. Et umodificeret C++ er ubruligt i den sammenhæng.

1
4. januar 2018 kl. 16:12

Jeg kodede meget C++ da jeg studerede tilbage i 80'erne. Da jeg var færdig med studiet fik jeg at vide at om 10 år ville min værktøjskasse være udskiftet. Men C++ er her stadigt.

Der er meget få ting indenfor IT der har overlevet og vist værdi så længe, så hæderen er helt berettiget!